Desserter, Recept

Choklad- och kokoskakor

Jag har haft fullt upp även om jag varit hemma nu på sistone. Därför har uppdateringen varit seg igen. Men idag ska jag i alla fall dela med mig av ett intressant recept på choklad- och kokoskakor. Dessa kakor är superenkla att göra och är helt veganska. De är mjuka och sega i mitten men har ett krispigt yttre. Kakorna är supertrevliga att bjuda på när man har oväntat besök hemma då det knappt tar mer än 20 minuter tills de är färdiga. Så ja, vad väntar du på?

Ingredienser (1 plåt):

  • 2 dl kokosmjöl (går att byta ut mot vetemjöl av lika stor mängd eller blanda)
  • 1 dl kokossocker (strösocker funkar också)
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker eller vaniljessens
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl sirap
  • 80 g smält kokosolja eller margarin

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Blanda därefter alla torra ingredienser i en bunke med en gaffel så att det inte finns några klumpar kvar. Det går ännu bättre om man siktar i ingredienserna.

DSC_0044

Tillsätt därefter de flytande ingredienserna och rör ihop till en dryg smet.

DSC_0045

Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper på. En och en halv matsked per klick är lagom mycket. Sprid gärna ut klickarna också för kakorna sprider ut sig.

DSC_0046

Ställ in plåten i den övre delen av ugnen i en kvart ungefär. Kakorna ska sprida ut sig och bli platta. De ska även få fina ytor. Ta därefter ut kakorna och låt dem svalna på plåten.

DSC_0047

Notera att kakorna är väldigt mjuka när de precis kommer ut ur ugnen och blir hårdare när de fått svalna.

Sen är det bara att servera!

DSC_0049

Mastigt, smakfyllt och gott – hoppas det smakar!

DSC_0050

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *