Drycker, Recensioner

Kärlekste

Det var länge sedan jag skrev något om te ur min samling. Jag som har över 100 teburkar/förpackningar i köket borde verkligen ta tag i detta – så nu kommer ett inlägg om te igen. Idag tänkte jag skriva om ett te som heter “Kärlekste”. Teet finns i de flesta tebutiker men konstigt nog har jag aldrig hittat det hos de större kedjorna som t.ex. Kahls.

Kärlekste kan komma både som svart och grönt te. Den varianten jag har är grön. Det som är speciellt för kärlekste är att det innehåller röd sockerpasta i form av små hjärtan. De smälter när man har tesilen i vattnet vilket bidrar till sötma i teet. Tänk dock på att man aldrig kan garantera hur sockerpastan färgats röd. De flesta röda karameller och liknande innehåller karmin, vilket inte är vegetariskt. Jag köpte teet hos Lingontufvan här i Växjö på Teleborg och säljaren där var faktiskt snäll nog att leta upp originalingredienserna och denna var helt vegansk!

DSC_0002

Själva teet är trots sitt namn inte särskilt romantiskt. Däremot är det ett helt okej te. Det är lite banalt eftersom det innehåller vanliga gröna teblad som påminner om Darjeeling. Sockerpastan bidrar till en vag smak av sötma men den är lite onödig tycker jag i och med att grönt te smakar bäst utan socker alls. Jag föredrar all sorts te utan tillsatt sötning så även om jag hade haft den svarta varianten hade jag nog tyckt samma sak. Men teet är ändå väldigt fint att titta på och att ha i sin samling. Det är helt okej – egentligen ganska gott – men jag säger bara “okej”, för det finns så många olika spännande gröna tesorter att denna blir lite platt i jämförelse.

DSC_0001

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *