Drycker, Recensioner, Tips

Ega

Något jag avstått från hela mitt liv är alkohol. Det är något jag inte ser något värde i. Dessutom är det något mina föräldrar valt att betacka i och med deras kultur. Därav har det aldrig riktigt kommit in i mitt liv. Även när mina vänner dricker så brukar jag välja läsk. Men idag tänkte jag faktiskt skriva om vin. Det finns nämligen en nyhet hos Systembolaget som är totalt alkoholfri och heter Ega.

DSC_0010

Anledningen till att jag skriver “totalt” alkoholfri är för att alkoholfria drycker oftast brukar innehålla mellan 0 – 1 % alkohol eftersom de ursprungligen varit alkoholhaltiga. Men Ega är inte gjord på alkohol alls utan den innehåller bara en blandning mellan fruktjuice och rooiboste. Drycken är helt ekologisk och dessutom fair trade. Blandningen av bär bidrar även till att vinet är ganska nyttigt då den innehåller bra vitaminer och antioxidanter. Trots att vinet saknar alkohol finns det bara att köpa på Systembolaget idag i och med att det ändå ska vara vin. Därför är den lite dyr också för att vara en helt vanlig fruktdryck.

Smaken är ganska syrlig men söt. Frågar man mig så tycker jag att Ega är helt okej, men inget jag skulle sakna i livet. Jag tror inte jag är rätt person att bedöma denna i jämförelse med riktigt vin eftersom jag aldrig konsumerat alkoholhaltiga drycker. Däremot brukade min pojkvän dricka förr och enligt honom smakar Ega precis som vanligt rött vin utan den beska eftersmaken man får av alkohol. Så detta är en toppennyhet för den som vill dricka något fint som påminner om vin, eller för den som kanske vill ha något alternativ för nykterister.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *