Tips

Isballong till katter

Det är sommar och det är varmt. Vi som ändå inte är så håriga har det nog ganska bra jämfört med våra kära husdjur. Vår lille Merlin har under sommarens heta dagar ätit mindre, lekt mindre och bara legat på golvets kallaste ytor. Vår lägenhet är oftast sval men i år har det varit otroligt varmt. Vi ville göra det lite roligt och bekvämt för Merlin genom att ge honom en svalkande isballong. Han uppskattade det inte till en början men efter några minuter älskade han det. Därför tänkte jag tipsa er som har katter om denna roliga grej ni kan göra. Allt ni behöver är en ballong och en djup skål!

Börja med att fylla en ballong med vatten. Gör den inte för stor. Lite större än en knytnäve blir perfekt om man har en katt. Har man två katter eller fler blir det bra med större.

DSC_0038

Knyt ballongen ordentligt och ställ in den i frysen tills det blir is. Därefter är det bara att ta ut ballongen igen och försiktigt klippa upp den. Börja med att klippa upp öppningen där knuten sitter. Ta sedan med hjälp av det nya hålet av ballongen.

DSC_0058

Lägg isballongen i en djup skål eller behållare som katten kan dricka ur. Tänk på att isen smälter och att katten inte lär dricka allt på en gång så se till så att den lär rymma allt i vätskeform. Annars får man tömma skålen emellan.

DSC_0061

Lägg lite vatten ovanpå isballongen så att den inte blir så isig på ytan och så att katten finner den mer aptitlig. Sen är det bara att ställa den någonstans där katten brukar vara. Vi har våran i vardagsrummet under varma dagar för där finns ingen vattenskål normalt sett. Merlin uppskattar det väldigt mycket. Men det är inte garanterat att alla katter lär gilla denna ballong så det blir lite av ett experiment. Hoppas det går bra för er och era katter!

DSC_0062

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *