Recensioner, Skönhet

LUSH – Dream Cream och Skin Drink

Idag är det dags för en nyhet här. Jag har lagt till en kategori som heter “skönhet”. Här kommer jag skriva lite om vad jag tycker om olika skönhetsprodukter, hudvårdsartiklar och liknande – utifrån mitt perspektiv. För er som inte vet så har jag atopiskt eksem som jag drabbades av redan när jag var liten. Därav har min kamp mot allergin och torr hud funnits med mig så länge som jag kan minnas. Jag hoppas innerligt att ingen tar mina ord för givet då produkter som konsumeras alltid kan reagera olika beroende på testpersonen. Det jag hoppas är att andra som har samma problem, eller kanske vill veta lite kort om en produkt kan dela med sig av åsikter eller bara ta del av mina.

Först ut idag är två produkter som jag skaffade under sommaren i år. De flesta känner nog till märket LUSH. Det är ett brittiskt märke som verkligen slagit igenom i hela världen med deras cafékoncept. Alla deras butiker ser ut som små fik fast man köper skönhetsprodukter. Dessutom kommer deras produkter i svarta yoghurtburkar eller andra konstiga förpackningar. Alla deras produkter är fria från djurtester och majoriteten av dem är veganska med undantag för vissa som enbart är vegetariska. Utöver det är produkter ekologiska också.

Som någon med torr hud som lätt får eksem frågade jag butikspersonalen i Liverpool vad som skulle passa mig (jag var i Storbritannien i somras). Personalen där rekommenderade en hand- och hudkräm vid namn “Dream Cream” som är speciellt utformad för att passa torr och lättirriterad hud. Den är även helt vegansk.

När jag var hemma i Sverige igen så behövde Joe sticka till Stockholm för ett jobbmöte. LUSH har ju en fysisk butik där så då köpte han hem en ansiktskräm åt mig vid namn “Skin Drink”. Även denna krämen är vegansk och anpassad för torr hud. Så om ni undrar varför mina burkar har texter på två olika språk beror det på att de är från två olika länder. Men de innehåller samma sak oavsett var man köper dem.

DSC_0046

Dream Cream hade en väldigt bra effekt på min hud. Huden var mjuk hela tiden och jag behövde inte smörja in mig igen förrän efter nästa dusch. Krämen irriterade inte huden alls och fick istället motsatt effekt. Jag kände mig nästan konstig som inte hade något att klia. Efter att ha använd denna har även mina ärr från eksemen bleknat bort då jag inte behövt röra dem igen.

Tyvärr luktar inte Dream Cream jättegott då den är huvudsakligen baserad på havre. Den har en väldigt örtig doft som inte riktigt faller mig i smaken. Den luktar inte illa på något vis men inte heller gott. Som tur är så försvinner lukten efter en stund och sen är allt frid och fröjd igen.

DSC_0045

Skin Drink å andra sidan var inte en höjdare för mig alls. Det står att den är för torr hud men den är inte återfuktande på något sätt. När man smörjer in ansiktet så känns det skönt för den släcker verkligen hudens törst. Men det varar inte länge alls och efter bara någon timme känns huden torr igen. Sen sved ögonen då och då av krämen också. Detta kan bero på eksem men för mig var Skin Drink inte prisvärd då jag behövde smörja in mig fyra gånger om dagen med den minst. Dessutom skulle jag ändå inte köpa den igen även om den vore billig för den uppfyller inte mina behov. Jag behöver något som håller huden återfuktad i minst 5 timmar, helst utan någon smärta. Det enda Skin Drink gjorde var att den var mjukgörande en kort stund efter applicering.

Ett annat problem med LUSH som jag har märkt är den otroliga prisskillnaden. Dream Cream kostade bara 12 pund i Storbritannien men här i Sverige kostar den nästan dubbelt så mycket. Skin Drink som kommer i en pytteliten bytta kostade 200 kr vilket är tre gånger så mycket som det brittiska priset. Så på det sättet är inte LUSH prisvärt för mig så länge jag är i Sverige. Jag rekommenderar de som verkligen vill ha dessa produkter att samlas i en grupp på sociala medier för att utföra ett slags utbyte via brev för det är otroligt mycket dyrare att köpa dessa produkter här, med momsen inräknad.

Så i helhet kan jag rekommendera Dream Cream utav dessa produkter. För den som verkligen vill ha en effektiv kräm är Dream Cream verkligen vad den heter. Den gör huden väldigt mycket gott. Den både lindrade eksemen och bevarade huden mjuk och återfuktad. Tyvärr är den inte prisvärd så länge man köper den i Sverige. Men eftersom jag åker till Storbritannien varje år är detta inget problem för mig. Skin Drink rekommenderar jag inte – i alla fall inte till människor som har hudtyper lik min.

DSC_0047

För att avsluta inlägget tänkte jag betygsätta krämerna. Det jag tar hänsyn till är hur de är mot min eksem, om de framkallar allergi, om de återfuktar och hur torr jag känner mig efter några timmar. Hela effekten har bedömts över en period på två veckor.

Dream Cream: 9/10

Skin Drink: 3/10

4 reaktioner på ”LUSH – Dream Cream och Skin Drink

  1. Förresten, min favorit är Eucerins “Aquaphor soothing skin balm”. Den är som en gel men fungerar utmärkt på mina torra vinterhänder (att de spritas med alkohol på labbar är inte så bra heller tror jag) och jag har de till läpparna året runt också. Lite väl kladdig och fet antar jag, men det går bra för mig ändå. :)
    Kanske funkar för dig med? :)

  2. Så synd att den ena inte alls fungerade. D: Jag håller med, de är ganska dyra i Sverige. Jag har gått in i deras butik några få gången (men aldrig köpt något) men jag kan inte stanna länge eftersom det luktar så starkt där, haha! Lite grann som Åhléns parfymavdelning…

    1. Ja, det luktar hiskeligt starkt där inne. Har fått andnöd där en gång! Men i slutändan är Dream Cream värd besväret.

      Tack för tipset! Ska komma ihåg den inför nästa besök. Fett spelar ingen roll för mig. Jag har eksem så det är bra så länge det är mjukgörande och återfuktande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *