Recensioner, Skönhet

The Body Shop – Mango

Ni kanske märker att uppdateringen är dålig? Detta beror på att vi har besök hos oss i och med att fästmannens mamma är här. Trots besöket har jag lite tid över till ett inlägg idag så helt dött får det inte bli ännu. Idag tänkte jag skriva lite om skönhet och kosmetika igen. Sist jag skrev om det gick det ganska bra och jag fick respons från ett par stycken via mejl – tack så hemskt mycket. Så jag tror att jag lär fortsätta skriva inlägg i denna kategorin.

Dagens inlägg handlar inte om några enstaka produkter, utan en produktserie. Jag har i flera år varit en trogen kund hos The Body Shop. De har fairtrade produkter av bra kvalitet, de djurtestar inte (cruelty free) och samtliga artiklar i sortimentet är vegetariska. En stor del av sortimentet är även veganskt.

När jag diagnostiserades med atopiskt eksem ändrades mycket för mig. Jag blev beroende av krämer och mediciner för att hålla min hud frisk. Billiga krämer funkade inte längre utan det fick bli det tråkiga sorter från apoteket. En gång tänkte jag att jag ändå vill ha något som luktar gott och chansade. Mamma tyckte att jag skulle välja något av bra kvalitet om jag ändå ville ha något parfymerat eftersom det billiga hade visat sig ha en negativ effekt på min hy. Det fick bli The Body Shop. Jag testade olika serier från dem men till slut fastnade jag för mango. Det som var mest förvånansvärt var att deras produkter verkligen hjälpte mig samtidigt som de luktade gott – hur bra som helst.

De produkterna jag använder ur mangoserien är body butter, body lotion, parfym och body mist. Jag tänkte skriva lite kort om dessa produkter men jag vill att ni ska veta att även om det funkade för mig, så kanske det inte gör det för andra. Ta inte mina ord för givet. Detta inlägg är bara min recension av deras mangoserie, enligt min upplevelse.

dsc_0011

Body mist är en slags lättare parfym som inte är så stark. Den kan sprejas på lite här och var och man får en frisk doft av mango på sig. Jag älskar denna produkten för jag tycker parfymer oftast luktar för starkt. I och med att jag har astma mår jag dåligt av riktigt starka dofter för jag kan få andnöd. Body mist är verkligen en tilltalande produkt för den som älskar fruktiga dofter men inte vill lukta för starkt. Däremot håller inte doften lika länge som en parfym. Jag tycker inte det blir bra om man sprejar igen för att “fylla på” för då blir det en äcklig parfymeffekt istället. Så man får vara varsam.

Parfymen är trevlig men den är väldigt stark. Den luktar väldigt mycket mango när man luktar på korken, men när man väl sprejat den så finns det en svag doft av parfym – d.v.s. alkohol. Det tar en stund innan man vänjer sig. Jag tycker doften är trevlig, men jag använder denna parfymen kanske max ett par gånger per år. Jag föredrar body mist över parfym men om jag ska på middag någonstans väljer jag parfymen först för den har en markant doft.

Body lotion är en bra produkt för den som vill ha mjuk hud och lukta gott. Dock är inte krämen återfuktande på det sättet jag behöver. Jag använder denna produkten på alla områden som inte har eksem eller delar som är mindre torra. För det mesta funkar inte krämen för mig, speciellt nu under vintern. Det är bara under sommaren som jag köper body lotion för då behövs inte lika mycket återfuktning. Krämen absorberas väldigt snabbt. På vintern är min hud som en svamp så när krämen absorberas vill huden ha mer, annars gör det ont. På sommaren däremot så känns huden mjuk även efter krämen absorberats. Dessutom luktar body lotion väldigt gott!

Min favoritprodukt i serien, och även från hela The Body Shop är body buttern. Det är en fantastisk produkt som verkligen håller huden mjuk tills nästa duschtillfälle. Jag använder body butter till alla torra områden, samt där jag har eksem. På vintern använder jag den till hela kroppen och krämen är verkligen magisk. Den luktar underbart, precis som färsk och mogen mango. Dessutom mår min hud väldigt bra av den. Mina ärr från eksemen har bleknat bort efter behandling med denna krämen så jag fullkomligt älskar den. Ibland finns även body buttern i större format för det är inte bara jag som gillar mangovarianten (syns på bilden nedanför). För mig är The Body Shops mango body butter en av de bästa produkterna som finns för den har gjort så mycket för mig. Nu vet jag inte om det finns något bättre alternativ, men jag tänker inte leta för jag har hittat det jag behöver. Ibland brukar jag variera body butters för jag gillar olika dofter, men i slutändan kommer jag tillbaka till mango. Den är bäst helt enkelt – och vem älskar inte mango? Det är en så otroligt bra frukt!

dsc_0012

Precis som tidigare så kommer jag betygsätta produkterna enligt mina erfarenheter. Denna gången finns ingen specifik testperiod då jag använt produkterna i minst tio år nu. Jag tar inte hänsyn till pris denna gången eftersom jag tycker The Body Shop är prisvärda även om de är lite dyrare. Deras kvalitet sticker verkligen ut och jag tycker de är värda varenda öre. Jag hade till och med betalat mer för dem om de hade höjt priset. Så bra är dem tycker jag! Dessutom har de Sveriges bästa kundklubb som verkligen är bra om man är en stamkund som jag är!

Mango Body Mist: 9/10

Mango Eau de Toilette: 6,5/10

Mango Body Lotion: 7/10

Mango Body Butter: 10/10

6 reaktioner på ”The Body Shop – Mango

  1. Detta stämmer inte. Kosmetika får inte djurtestas i EU och EES, men det kan djurtestas i andra länder och sedan importeras om tillverkningslandet tillåter djurförsök enligt deras regelverk. L’Oréal har väldigt många produkter som genomgår djurtester i Kina. Det finns många hål i regleringarna p.g.a. globala handeln. Som vegetarian brukar jag hålla koll på detta stenhårt.

   1. Antar att din föreläsare syftar på tillverkning och import inom EU, för där stämmer det att djurförsök är olagliga. Men tyvärr får man utföra djurförsök i andra länder. Om man skulle avsluta handeln med de länderna skulle kosmetika bli dyrt för många. Billigare märken är oftast djurtestade i Asien, tyvärr. Annars hade man nog inte behövs en “cruelty free” stämpel här i EU. Men det är väldigt bra att det långsamt går framåt! Så din föreläsare har inte fel, men jag tror innehållet bara sträckte sig till EU.

   2. Mjo, jag kollade upp det där lite mer strax efter jag skrev kommentaren… och jag kan bara säga att den här kursutvärderingen kommer bli ännu längre än vad den redan är. >____> Så mycket i den är kursen som skulle kunna bli bättre..!

   3. Nja, nu vet jag inte vilket ämne du studerar inom exakt. Djurförsök utförs ju inte enbart i kosmetikasyfte. Men om du vill lära dig mer än vad kursen ger ut idag, såga på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *