Mat, Recept

Tofukorv

Korv är ju något de flesta äter. Vegetariska korvar är dock ganska dyra med tanke på vilken liten mängd som finns i varje förpackning. Veganska korvar är ännu dyrare. Jag hade en hel del tofu liggandes lite överallt och tänkte att jag kanske skulle kunna göra tofukorv. Mina korvar tycktes om väldigt mycket så jag tänkte dela med mig av dessa veganska godbitar. Tofu är billigare än färdiga korvar så man kan faktiskt spara lite pengar om man gör dessa i större mängd. Däremot är det viktigt att veta att processen är lite komplicerad men när man väl fattar så är det super! Utöver det så är tofukorvarna även glutenfria så de passar nästan alla!

Ingredienser (8 stora eller 16 normalstora korvar):

  • 1 ½ dl havregryn
  • 1 paket fast tofu (ungefär 300 g)
  • 1 paket silkestofu (ungefär 300 g)
  • ½ dl rismjöl + eventuellt lite till
  • 1 msk tamari
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk sambal oelek (kan uteslutas för milda korvar)
  • 3/4 tsk liquid smoke

Börja med att krossa havregrynen i en matberedare tills det blir mjölaktigt.

dsc_0012

Tillsätt därefter resten av ingredienserna och blanda i matberedaren till en blandning som har samma konsistens som en färs ungefär. Är den för mjuk, tillsätt lite mer rismjöl. Har man inte rismjöl fungerar potatismjöl också.

dsc_0013

Forma korvar av blandningen och rulla in dem i aluminiumfolie. Slut ändarna på varje rulle som en smällkaramell ungefär.

dsc_0015

Linda in “smällkaramellerna” i ytterligare lite aluminiumfolie för att göra ett vattentätt paket. Tänk på att paketet ska få plats i en kastrull så har man inte en sådan stor kastrull får man dela upp i mindre små paket.

dsc_0017

Koka upp vatten och lägg i paketen. Låt korvarna koka i 25 minuter. Tillsätt vatten vid behov. Minst hälften av varje paket måste vara under vattenytan för att korvarna ska fungera.

dsc_0018

Därefter är korvarna redo att tillredas på valfritt sätt – d.v.s. den “råa” korven är färdig. Man kan öppna upp paketen och förvara i kylskåp om man vill.

Vid tillagning, hetta upp lite olja i en stekpanna och stek sedan korvarna tills de får en krispig yta som liknar korvskinn. Anledningen till att det lossnade lite på mina var för att min stekpanna var rätt dålig (jag har återvunnit den nu).

dsc_0019

Sen är det bara att servera! Visst blir de snygga?

dsc_0020

Barnsligt goda korvar! Vill man inte ha en rökig smak kan man även byta ut liquid smoke mot kryddor. Hoppas det smakar!

dsc_0021

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *