Drycker, Recensioner

Robert Paulig – Muminkaffe med smak av mintchoklad

De som följt mig ett tag har nog märkt att jag gillar Mumin och att denna varelse har varit återkommande i mina inlägg i olika former. Jag samlar på Arabias Muminmuggar och skålar, men jag köper även diverse Muminprodukter om de verkar intressanta. Det senaste köpet innehöll Robert Pauligs Muminkaffe. Jag har flera olika Muminkaffesorter från Robert Paulig så idag skriver jag endast om deras mintchokladkaffe.

Robert Paulig är ett finskt kafferosteri. Därav är deras kaffe lite svårt att hitta i svenska butiker. Däremot är det lätt att hitta dem online! Jag hittade Muminkaffe hos Muminboden. Mintchokladkaffet kommer med söta lilla Muminmamma på omslaget. Själva påsen innehåller 200 g, vilket är mycket mindre än vad svenska kaffeförpackningar bär på. Jag häller ju över kaffe till mina fina kaffeburkar så jag fick köpa två förpackningar för att fylla en burk. Givetvis är kaffeburkarna Muminburkar gjorda i plåt! Denna burken föreställer “Trädgården”. Visst är den fin?

Så vad tyckte jag om kaffet då? Jag kan ju säga att det är en av mina favoriter just nu. De flesta kaffesorter som ska vara smaksatta brukar domineras av den bittra kaffesmaken, men i detta kaffet känner man en vag smak av mint och en eftersmak av mörk choklad. Jag dricker mitt kaffe svart, men har man i mjölk märks chokladsmaken ännu mer. Jag är riktigt nöjd med Robert Pauligs kaffe och ser fram emot att recensera de andra smakerna jag har köpt. Dock dricker jag inte kaffe så ofta även om jag har en hel del av det i och med att jag föredrar te alla dagar i veckan. Så ni får nog vänta lite!

Muggen i bilden ovanför föreställer Arabias gula Muminmamma-mugg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *