Drycker, Recensioner

KAV – Chai Vanilla

Det var väldigt länge sedan jag recenserade en matvara. Oftast har jag varit relativt positiv i mina tidigare recensioner för jag är inte så kräsen, men idag har jag en väldigt negativ recension för en gångs skull. Häromdagen köpte jag en burk chai latte-pulver av märket KAV America. Burken såg så fin ut med flera olika orientaliska mönster och guldfärgad text. Jag hittade den på ICA Maxi och köpte med mig en. Har aldrig riktigt gillat chai latte men burken var alldeles för tilltalande. Tyvärr borde jag ha insett att design är oviktigt när det gäller mat och dryck.

Enligt instruktionerna på burken ska man blanda tre matskedar av pulvret med kokande vatten. Jag gjorde det första gången och reaktionen blev “oj”. Det var bokstavligen flytande socker – och det var sötare än sirap!

Jag tänkte att instruktionerna säkert var dåligt skrivna och tog tre teskedar istället. Det var fortfarande förfärligt sött.

Kort sagt kan jag säga att jag är väldigt missnöjd med varan. Den längre motivationen är att produkten är otroligt dyr eftersom den ligger mellan 45 – 90 kr beroende på var i landet man bor, vilket gör den väldigt ovärd för det är billigare att göra en egen. Dessutom smakar det verkligen inte gott. Jag tror sötman beror på att det är tillsatt vaniljsocker i pulvret utöver det ordinära sockret. Tycker man om att dricka sött är detta säkert en höjdare, men jag skulle nog inte rekommendera detta till någon.

2 reaktioner på ”KAV – Chai Vanilla

  1. Jag råkar (tyvärr) tycka det här teet är väldigt gott (är dock en riktig sockergris, haha), men jag undrar om du har tips på något annat gott chaite? :)

    1. Hej Mathilda!
      Det är klart att du kan tycka att det är gott. Det gör min man också och han älskar sött! Jag har inte fastnat för något färdigt chaipulver i Sverige då jag inte gillar det så sött alls. Brukar bli bäst om man bara tar kryddorna (hela) och kokar upp i mjölk. Däremot vet jag att märket David Rio är väldigt omtyckt. Kostar dock dubbelt så mycket som KAVs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *