Drycker, Recensioner

Kusmi Tea – strawberry green tea

Glad påsk till er! Även om påsklovet på universitetet endast omfattar de röda dagarna i kalendern så är det ju ändå en form av kort ledighet. Därav har jag lite tid att skriva här igen. Idag tänkte jag skriva om ett te som jag är väldigt förtjust i. Ni som varit i en tehandel har säkert sett Kusmi Tea. Det är ett ryskt företag som tillverkar ekologiskt te med väldigt utsökta smaker som kommer från världens alla hörn. Kusmi Tea har alltid ansetts som en lyx. Deras lösteer är väldigt dyra och kommer i fina plåtburkar. Deras tepåsar ligger i samma prisklass eftersom de innehåller samma löste istället för rester från teproduktioner. För att göra tepåsarna lika lyxiga som lösteet som kommer i burkar är de tillverkade i muslinfilt. Varje tepåse har ett flätat snöre i samma material. Det är verkligen lyxigt. För er som undrar brukar 20 tepåsar kosta mellan 130 – 150 kr beroende på vilket ställe man köper dem från.

Mn favorit från Kusmi är nog strawberry green tea. Precis som namnet säger så är det ett grönt te smaksatt med jordgubbar. Förpackningen är väldigt vacker och kommer i jordgubbsfärg, alltså röd.

Muslinpåsen är väldigt tätpackad så det är mycket smak i påsen. Det som är bra med detta materialet är att det andas så man kan ha mindre tepåsar som fortfarande brygger lika bra.

Tepåsen flyter vilket många andra tepåsar inte gör. Det är rätt bra tycker jag för då finns inte risken att snöret faller i koppen.

Så är detta teet värt denna höga summan? Frågar man mig så säger jag definitivt ja. Teet är väldigt kraftfullt och man känner verkligen smaken av jordgubbar med varje klunk. Dessutom är teet väldigt lent till skillnad från många gröna teer. Oftast brukar billigare gröna teer ha en bitter smak direkt medan detta teet är mer sött än bittert. Jag älskar Kusmis teer och föredrar dem i påse eftersom de tar mindre plats då. Men för den som vill ha de fina plåtburkarna är lösteet verkligen ett måste. Kusmi Tea är dyrt och lyxigt, men för den som vill unna sig och har den möjligheten är det verkligen något jag rekommenderar. Dessutom är det inte lika dyrt i andra länder så är man utomlands kan man nog köpa med sig några paket hem till ett billigare pris!

4 reaktioner på ”Kusmi Tea – strawberry green tea

  1. Okej vore kul om du som variation skrev om kaffe produker nångång här på bloggen ett litet tips

    1. Tack för tipset! Det kommer komma eventuellt när jag köpt nya smaker. Har dock en del kaffeinlägg redan om du inte vill vänta!

  2. Har inte föilt din blogg så länge,så därför vet jag kanske inte om du tycker om kaffe eller bara te?

    1. Ber om ursäkt för att jag svarar sent, men jag gillar både kaffe och te. Föredrar te alla dagar men tackar inte nej till kaffe. Skriver mer om te än kaffe för det finns fler variationer där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *