Figurer, Recensioner, Samlarprylar

Koizumi Hanayo

Love Live figurerna rullar på och idag tänkte jag skriva om den sjätte figuren i serien. Det börjar närma sig slutet då det finns nio stycken. Den jag skriver om idag är ingen mindre än Koizumi Hanayo. Hon är den blyga tjejen som har stor passion för det hon gör.

Hanayo har en utstyrsel som påminner mycket om en sjöman. Tyvärr är det inte min stil och just därför tycker jag att hon är den som har de mest ointressanta kläderna av alla tjejerna. Däremot är det inte något som är fult utan lite tråkigt bara. Fast detta gör inte figuren dålig alls för, precis som alla andra, så är hon full av makalösa detaljer. Det märks att Alter har varit i farten för det är inget företag som gör detaljer så bra som de gör.

Även om Hanayo har en utstyrsel som passar till havs så märks det att hon är en idol. Hennes glada pose och leende uttrycker verkligen hennes passion för idolbranschen.

Utöver glädjen så påminner även figuren lite om cheerleaders eftersom det ser ut som att Hanayo hejar på någon. Vänder man på henne så man ser figuren bakifrån skulle man kunna tro att det är en traditionell japansk hejare då de oftast bär fanor och flaggor.

Även flaggorna i Hanayos händer skriker Alter. Det är så fint hantverk bakom varje detalj, varje veck, varje synlig yta – allt. Dessutom står “School Idol Festival” på flaggorna vilket är namnet på spelet designen kommer från.

I helhet kan jag säga att jag är väldigt nöjd med figuren. Även om klädvalet inte är det bästa är figuren i sig felfri. Arbetet som lagts ner bakom den är häpnadsväckande. Jag är väldigt nöjd med figuren och ångrar inte köpet alls. Däremot kan jag säga att om jag bara hade köpt de tjejerna jag tycker är fina så hade jag skippat Hanayo eftersom hon inte är någon favorit för mig i animen heller. Men nu var inte fallet så utan jag ville ha hela setet. Hade jag enbart valt dem jag tycker om och de figurerna som ser bäst ut hade min samling uteslutit fyra av tjejerna. Fast nu råkar jag gilla att ha kompletta samlingar. Dessutom är Love Live-figurerna en investering då de verkligen är eftersökta på andrahandmarknaden. Så om man någonsin skulle få för sig att ändra sig kan man få en rejäl slant för dem. Men jag älskar mina figurer så för min del kommer detta inte vara aktuellt alls. Jag är nöjd med Hanayo och hon utgör en essentiell del i min Love Live-samling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *