Figurer, Samlarprylar

Kinomoto Sakura & Kero-chan

Idag tänkte jag skriva om min Sakura-figur. De flesta som gillar anime eller växte upp med 90-talets barnprogram känner nog till animen Card Captor Sakura. Det är en väldigt känd magical girl anime baserad på mangan (med samma namn) av CLAMP. Kotobukiya annonserade en väldigt stor figurbomb 2015 med en hel rad figurer från nostalgin. Bland dessa fanns Sakura och Kero-chan (lilla Cerberus). I och med att Card Captor Sakura var väldigt stor i västvärlden lanserades figuren som en del av Kotobukiyas ARTFX-J serie. För er som inte läst om denna serien tidigare så är ARTFX-J Kotobukiyas serie av figurer riktade mot västvärlden. De är oftast väldigt detaljerade och kommer med häftiga stativ. Sakura är inget undantag. Hon svävar på ett moln!

Även om Sakura har flera olika plagg i serien så bär figuren den mest ikoniska klänningen. Det är hennes traditionella rosa klänning som fladdrar i vinden. Detaljarbetet på kjolen är inte det bästa när man tittar på nära håll men långt ifrån är det riktigt fint. Jag förväntar mig aldrig det bästa av Kotobukiya ändå så jag är väldigt nöjd.

Utöver kjolen syns mycket detaljarbete i Sakuras huvudbonad. Den tycker jag är en av de skarpaste detaljerna på hela figuren. Min favoritdel med Sakuras dräkt är just hennes fina hatt.

Vingarna är till skillnad från resten av figuren, gjorda i ett annat plastmaterial. Jag gissar på ABS. Det är inget märkvärdigt när man ser figuren från långt håll men ju närmare man kommer, desto “billigare” blir vingarna. Det märks att de inte har samma kvalitet som resten av figuren. Dock är de väldigt fina så jag stör mig inte på det, men det känns lite som ett bakslag att tillverka något så stort och synligt i ett helt annat material, speciellt när det finns bättre alternativ.

Sakuras stav verkar vara gjord i samma material som vingarna. Däremot är det väldigt passande i detta fallet då den ska se plastigt ut. Den glänser väldigt bra och jag tycker att Kotobukiya har gjort ett bra jobb med den.

De bästa delarna på figuren är Kero-chan och Sakuras ansikte enligt min smak. Kero-chan är dock inte så svår att få till så jag tänker inte direkt skriva så mycket om honom utöver att han är söt.

Sakuras ansikte fångar verkligen karaktärens sprudlande glädje och har ett varmt leende. Jag blir alltid lite smått glad när jag tittar på henne. Kotobukiya är inte världens bästa figurtillverkare, men de är väldigt bra på karaktärers personligheter. Sakura är bubblig och det är precis vad denna figuren är. Dessutom har de fångat den himmelska prinsesskänslan man får av serien. Detta syns väldigt bra, förutom i vingarna, i Sakuras hår faktiskt. Håret har till mestadels opaka partier men topparna är transparenta. Jag brukar inte gilla detta i figurer men om man gör det rätt kan det bli riktigt snyggt. Sakura är en figur där transparent hår har gjorts rätt. Det har skapat en slags magisk känsla och jag älskar det.

I helhet är jag väldigt nöjd med figuren. Det är inte den bästa Sakura-figuren som finns men den mest ikoniska. Jag ville ha en ikonisk Sakura och har därför valt att enbart ha denna i samlingen. Sakura var aldrig min favoritkaraktär. Därav vill jag hellre lägga pengar på andra ur serien. Denna figuren är ett måste om man vill återskapa känslan som Card Captor Sakura faktiskt förmedlar, men om man vill ha en figur av Sakura för att man älskar just henne så finns det betydligt bättre val, bl.a. en kommande figur av Good Smile Company! Hur som helst så är jag glad över att äga denna pärla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *