Allmänt, Event

Rix FM Festival 2017 – Växjö

I år fick jag äran att vara en av pressfotograferna på Rix FM festivalen i Växjö igen. Det känns alltid lite mäktigt när man blir accepterad till stora event som detta när man inte tillhör något medieföretag. Jag arbetar med fotografering som en konst, inte för media så jag är evigt tacksam för dessa möjligheter. Hur som helst så blev detta min andra Rix FM festival här i Växjö. Vi var väldigt många fotografer i år jämfört med sist (2014). Årets Växjö-artister var Nano, Molly Sandén, Benjamin Ingrosso, Robin Stjernberg, Tove Styrke, Sabina Ddumba och Måns Zelmerlöw. Publiken var mycket större än sist också, eller, det såg så ut från scenen i alla fall. Allt kändes större i år helt enkelt. För min del var det riktigt roligt att få uppleva detta, även om musiken i sig inte föll mig i smaken med några få undantag. Jag ska försöka skriva så lite som möjligt i detta inlägget och låta bilderna förklara resten av mitt intryck av kvällen, 18 augusti 2017.

Först ut var Rix FMs öppningsakt som bestod av körsångarnas tolkningar av de mest spelade radiolåtarna för sommaren. Det var inget som tilltalade mig men de hade bra röster.

Nästa person på scenen var ingen mindre än Nano. Han framförde några nya singlar som han dansade till på scenen och avslutade med hans stora hit “Hold On” från årets Melodifestival. Jag hejade faktiskt på honom i år men tyckte inte låten var lika bra den här kvällen.

Efter Nano fick Molly Sandén ta över scenen. Hon var faktiskt någon jag ville se framträda då jag hade gillat henne sen min barndom. Det speciella med hennes framträdande denna kvällen var att det var första gången hon sjöng sin nya låt “Rygg mot rygg” live. Därav var Växjö debutstaden för hennes nya singel. Efter Mollys framträdande fick vi fotografer ta kort på henne backstage. Av någon slumpmässig anledning började jag prata med Molly. Vi pratade om Disney och det var underbart. Fick även ta en mobilbild tillsammans med henne som gjorde mig väldigt glad.

Benjamin Ingrosso tog över scenen efter Molly. Att fotografera honom var ganska utmanande vilket var väldigt roligt. Detta berodde på att han rörde på sig hela tiden under framträdandet. Alla hans låtar var gjorda för dans – inget för mig men fansen skrek av glädje!

Under Benjamins sista låt fick vi gå upp på scenen och ta lite kort på publiken (efter att han slutat sjunga men stod kvar på scenen). Detta är en tradition och jag minns att jag gjorde det sist också. Pirrigt!

Robin Stjernberg var där sist jag fotograferade också. Hans framträdande kändes inte nytt men det var glädjefyllt. Han bjöd in en rappare till en av sina låtar. Jag som avskyr rap och hiphop kunde vila fötterna ett tag men jag fick ändå till några bra bilder på Robin och hans vän.

Tove Styrke som helt och hållet har bytt musikstil tog över scenen efter Robin. Hennes kläder var väldigt speciella!

Sabina Ddumba stod med oss fotografer under hela kvällen för att kunna se hennes vänner framföra sina låtar. När det var hennes tur så insåg jag att jag faktiskt aldrig hade hört henne tidigare så jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig. Hon hade en fantastisk röst! Tråkigt nog så stod hon på samma ställe under hela framträdandet så jag fick inte så många bilder på henne.

Sist men inte minst så avslutades festivalen av Måns. Jag har aldrig riktigt tyckt om Måns musik men han är duktig på scenspråk, helt klart. De flesta Måns-bilder är silhuettbilder i och med att det var kolsvart ute när han började. Jag fick tillfället att prata lite med Måns. Mitt första intryck var att han såg längre ut på TV, haha, men han var trevlig. Under Måns framträdande började publiken skrika så högt att jag knappt kunde höra sången. Fick fly för att fixa extra hörselskydd (hade redan öronproppar).

I helhet tyckte jag att kvällen var underbar. Den enda artisten vars musik jag verkligen gillade var Molly Sandén, men alla framträdanden var kul att se på. De artisterna jag hann prata med var otroligt trevliga och spred så mycket glädje. De fick mig att älska mitt jobb mer än vad jag redan gör. Ser fram emot framtida festivaler om jag får chansen igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *