Allmänt

Merlin blir 2 år gammal

Vår älskade lilla Merlin fyller 2 år idag! Det är så overkligt! Han kommer alltid förbli en liten kattunge i mina ögon, oavsett ålder. Det känns som att vi fick honom igår när vi egentligen har haft honom i drygt två år. Även om han har blivit större (riktigt stor faktiskt) så är han fortfarande samma lilla nyfikna och klumpiga Merlin. Jag verkligen älskar honom och skulle inte kunna tänka mig ett liv utan honom längre. Han är min ögonsten helt enkelt! Jag kommer fylla inlägget med några av mina favoritfoton så ni kan se hur han har vuxit! Vill ni ser mer så kan ni följa honom på Instagram också. Han heter @merlinsayshi där.

Dessa foton togs första dagen han var hos oss. Han blev väldigt förtjust i min fleecemorgonrock och klamrade sig fast vid den. Han var 12 veckor gammal när bilderna togs.

När Merlin var lite över 3 månader gammal började han sova på alla möjliga ställen. Innan dess sov han bara bredvid oss på soffan eller i sin säng. Detta fotot tog jag när jag hittade honom sovandes på en matta. Den mattan var inte svart länge till!

En 4 månader gammal Merlin som upptäckte kamerablixten för första gången. Hans chockade min fick mig att skratta länge. Numera är han van vid blixten.

Merlin var 5 månader gammal när denna bilden togs. Jag tycker att sättet han lutar sig på är för gulligt. Man märkte även att hans lilla krage började växa vid det här stadiet.

När Merlin blev 7 månader gammal började han gilla papperspåsar. Han älskade att gömma sig i dem när vi hade tömt dem. Ser ni hur fluffet har blivit större?

Ett 8 månader gammalt busfrö! Vid den här åldern började Merlin bli riktigt stor. Detta innebar också att han kunde nå nya höjder. Han började hoppa upp på köksdörren. Tyvärr insåg han inte att han inte kunde komma ner därifrån så han satt alltid där och jamade. Jag var för kort för att få ner honom så Joe fick hjälpa till eller så fick jag leta fram något att stå på. Idag är Merlin stor och stark nog för att ta sig ner själv.

När Merlin var 8 månader valde vi att gå ut på en promenad med honom i Teleborg här i Växjö. Han tyckte inte om det alls och blev väldigt rädd fast det var tyst i området. Han sprang till ett område där det fanns träd och buskar att gömma sig bland. Vi har faktiskt inte gått ut med honom sen sist för att han är så rädd av sig. Jag hoppas att vi kan ta ut honom igen när vi bor på ett lugnare område.

En 9 månader gammal Merlin som svalkar sig på golvet. Detta fotot togs sommaren 2016 och då var det väldigt varmt här under juli månad. Merlin slängde sig på golvet för att svalka sig varje dag. Vi fick börja ha vattenskålar i fler rum. Det är inte lätt att vara fluffig!

Den här bilden har ni nog sett tidigare. Detta fotot togs på Merlins första födelsedag. Han fyllde 1 år och jag gav honom lyxig grädde och kattmjölk i en av mina favoritmuggar. Han älskade det så mycket så att hela huvudet åkte ner i muggen. När han fyllde 1 började även ansiktet bli fluffigare.

Detta fotot togs när Merlin var 1 år och 5 månader. Han blev lite mindre kelig vid den här tiden. Han gillade inte att man höll honom men han älskade att sitta nära och bli klappad. Han ville att folk skulle komma till honom istället för att han skulle behöva göra tvärtom. Jag hade mycket projektrapporter att skriva och Merlin började sätta sig på skrivbordet hela tiden för att få uppmärksamhet.

Merlin var 1 år och 7 månader när detta kortet togs. Han var i princip fullvuxen vid det här stadiet. Sibiriska katter fortsätter att växa tills de är 5 år gamla enligt statistik men det slutar märkas tydligt vid detta stadiet (som Merlin var i). Vi började öppna vår franska balkong på glänt för att låta Merlin njuta lite av direkt solljus eftersom det var så svårt att få det. Han uppskattade detta väldigt mycket.

När Merlin var 1 år och 8 månader började vi märka att hans magpäls hade blivit riktigt lång. Han brukar ligga och sova på min stol där jag har syntetisk päls. Det var rätt klurigt att lista ut vad som var katt och vad som var stol.

I somras åkte vi till Jönköping för att fira min bror som tog studenten. Vi tog med Merlin och bodde hos pappa. Han var 1 år och 9 månader när dessa bilder togs. Pappa som bor på sjunde våningen har en riktigt varm lägenhet. Merlin tyckte inte om det så mycket så han la sig på pappas soffbord som hade en kakelyta. Där var det svalt och skönt, men man såg att han såg lite ledsen ut.

Dessa foton togs också hos pappa så Merlin var fortfarande 1 år och 9 månader då. Han började få tycke för pappas lädersoffa. Vi som vegetarianer köper inte läder men det som är så smidigt med dessa soffor är att päls inte fastnar på dem! Pappa hade inget emot att Merlin låg och rullade runt på hans soffa. Vi tyckte att soffans färg framhävde Merlins päls väldigt bra så det blev många foton där.

Efter alla event åkte vi hem och förberedde oss inför bröllopet. Under den perioden behövde vi springa väldigt många ärenden så garderoben stod öppen väldigt ofta. Då och då sprang Merlin in för att klä upp sig. Detta fotot togs när han var 1 år och 10 månader. Han hittade en gammal sjal jag hade. Jag tycker att den ser bättre ut på honom än vad den gör på mig.

Detta fotot togs samma månad som den förra så Merlin var fortfarande 1 år och 10 månader. Han började lära sig våra rutiner vid det här stadiet. Varje dag när vi lämnar sovrummet stänger vi igen dörren så att Merlin inte klättrar på vår LEGO-samling eller gömmer sig i sängen. Merlin brukar alltid krypa in under sängen om han får chansen för att det är svårt att få ut honom därifrån då. Man får muta honom med lite godis när detta händer. Han är envis!

Man kan ju inte heta Merlin om man inte är en vis trollkar, eller hur? Detta fotot togs samma vecka som föregående foto. Merlin ville visa hur magisk han var genom att ta på sig en trollkarshatt! Ser han vis ut?

När Merlin blev 1 år och 11 månader fick han för första gången 1000 följare på Instagram. Detta firade jag och en vän med att hålla i en tävling. Tävlingen pågår just nu faktiskt eftersom den sker i samband med våra födelsedagar. Merlin fyller år idag och hans vän fyllde år förra veckan. Temat för tävlingen var “pirater” så jag gjorde en liten ögonlapp åt Merlin. Runt halsen har han ett rött hårband. Jag tog fram några böcker med antik design och la lite guldsmycken ovanpå. Trodde aldrig att bilden skulle bli så bra! Den är en av mina favoriter!

Merlin var inte så förtjust i ögonbindeln men jag behövde nya bilder till tävlingen. Av den anledningen valde jag att göra en hatt åt honom istället. Det blev en trekornshatt och den tyckte han om! Vi försökte även fixa till ett skepp åt honom med hjälp av en IKEA-kasse och en piratflagga med en kattversion av Jolly Roger. Det gick inte så bra för skeppet då det kapsejsade. Merlin var i alla fall glad för han fick mycket godis för det här fotot. Detta togs förra veckan.

Dessa tre foton tog jag igår. Jag ville ta några bilder på Merlin under hans sista dag som 1-åring. Det var soligt och fint inne i sovrummet så jag passade på. Hans vinterpäls har börjat dyka upp nu så ni märker säkert att han ser större ut än han faktiskt är!

Sist men inte minst så kommer en bild från idag – från Merlins födelsedag! Nu är han 2 år gammal! Grattis till min älskade Merlin!

2 reaktioner på ”Merlin blir 2 år gammal

  1. Grattis till Merlin! jette dina foton måste jag säja du är annars också en duktigt fotograf men med dom här är det något extra liksom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *