Drycker, Recensioner

Lipton – green tea: Exotic Orient

Idag skriver jag om te ur min samling igen. Jag har tyvärr inte så många recept på gång eftersom jag har en stressig period i skolan framför mig. Därav kommer det bli lite annat här och jag hoppas att ni inte tröttnar.

Det teet jag har tänkt skriva om idag är Liptons gröna te vid namn “Exotic Orient”. Teet kommer i tepåsar och finns att köpa i de flesta livsmedelsbutikerna runt om i landet. Jag brukar inte riktigt bry mig om teer som säljs i vanliga butiker men just denna var lockande för den sades ha en lätt och uppfriskande smak. De flesta teer jag har är rätt starka i smaken och ibland kan det vara gott med något lättare. Av den anledningen köpte jag teet och har faktiskt druckit det väldigt många gånger nu.

Teet är väldigt lätt. Man känner knappt smaken av grönt te utan det finns någonstans där i bakgrunden. Det man märker mest är smakerna av de orientaliska kryddorna, främst kanel. Jag tycker att teet är perfekt för de dagar man inte vill ha något starkt men jag önskar att kryddsmaken var mer markant. Jag förväntade mig endast att teet skulle vara lätt, inte resten av ingredienserna. Oftast brukar det vara intensiteten av teet som man brukar tala om när man säger “starkt eller svagt te”, men här verkade det vara hela infusionen. Detta märks också i själva tevattnet då det inte får en stark färg, även om tepåsen lämnas kvar länge.

För mig är den svaga smaken absolut inget problem, men det sänker helhetsintrycket. Det kanske vore smartare att lägga pengarna på ett kryddte istället för detta eller att göra en egen infusion, men för den som nöjer sig med detta är teet helt okej. Det är gott men inte fullständigt tillfredsställande. Jag dricker det ofta för att det är utmärkt för vidare smaksättning. Jag brukar ha honung i det vid förkylning och då blir det väldigt gott!

Porslinet här är Arabias Muminmugg “Mumindalen i akvarell” som endast säljs i år. Det är en sällsynt mugg som tillverkas i begränsad upplaga. Den är otroligt vacker så vill man ha den bör man köpa den innan året tar slut. Detta är garanterat en mugg som kommer att kosta flera tusen i framtiden!

2 reaktioner på ”Lipton – green tea: Exotic Orient

 1. Hej Mou,

  Tack för tipset om Tea Orient.

  Te rent allmänt, är ju bara såå gott.
  Har aldrig lärt mig tycka om kaffe.

  För ett par dagar sedan stötte jag på följande tesorter i en ICA Jätten affär:
  Märke: Kung Markatta
  Tepåsar

  1/ GRÖNT TE
  Matcha, chai och gurkmeja

  Innehåll: grönt te, gurkmeja, ingefära, lakritsrot, kryddnejlika, kanel och kardemumma.

  Gott och lite kryddigt, även om det doftar mer kryddor än vad det smakar.
  Kanske för att det innehåller så många olika kryddor att man inte låter någon krydda dominera?
  Hade nog föredragit mer smak av kanel och kardemumma i detta te.

  2/ ROOBOIS
  Ingefära & Citrongräs

  Har inte hunnit smakat detta ännu. Får ta och göra det.

  När jag bodde i UAE drack jag då och då Masala Chai på något indiskt tea house.
  Härlig smak av kardemumma. Tror de hade hällt i cardamom milk i vanligt svart te.

  Enda tillfället jag kan tänka mig att dricka te med någon form av mjölk i. Troligen för att jag inte visste om mjölken innan jag drack detta Masala Chai.
  Annars vill jag aldrig ha mjölk i mitt te.

  Dricker inte “vanlig” mjölk, fil, yoghurt.
  Annat än någon alternativ mjölkprodukt som soyamjölk, mandelmjölk, cocoa & quinoa mjölk osv.

  Ej lactoseintolerant, men känns ändå som om min kropp ej vill ha produkter med lactose.
  Inbillar mig att mina leder inte vill ha lactose produkter.

  Lite grädde då och då i något bakverk eller med en dessert funkar dock, blir ju inga större mängder
  och ej så regelbundet. Har börja köpa Lactosefri grädde och creme fraiche. Känns bättre.

  Karma

  1. Tusen tack för tipsen! Jag kommer att testa några av dessa nästa gång jag handlar.

   Jag har inte mjölk i te heller men just i chai funkar det alltid.
   Om du är osäker kan du testa dig själv och se om du faktiskt är laktosintolerant men om du själv känner att du mår bättre så tycker jag att det låter smart. Vi köper laktosfritt för att det håller längre (konsumerar mejeriprodukter men inte så ofta).
   Mandelmjölk är dock mycket godare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *