Desserter, Recept

Saftig chokladkaka

Choklad är nog något de flesta inte kan tacka nej till. Kakor tillhör också den typen av frestelser. Därav tänkte jag dela med mig av ett recept på en kombination av dessa – nämligen en chokladkaka. Min chokladkaka är extra saftig så den känns riktigt mäktig när man äter den. Kakan har en rik chokladsmak som verkligen får det att vattnas i munnen! Alla älskar denna chokladkakan så den förgyller vilken fikastund som helst! Den går att göras i de flesta formtyper men jag använder en långform.

Ingredienser (12 portioner ungefär):

  • 1,5 dl mjölk
  • 150 g smör
  • 1 dl kakao
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form.

Häll upp mjölk, smör och kakao i en kastrull. Värm upp allt under omrörning tills det blir en jämn och len smet. Så fort allt har blandats ordentligt ska kastrullen flyttas från värmen för det får inte börja koka.

Vispa ägg och socker fluffigt.

Tillsätt resterande torra ingredienser till äggsmeten och rör om tills det blir en dryg smet.

Häll i chokladblandningen från kastrullen och rör om försiktigt i början. När det börjar blandas lite mer, rör om hastigt och vispa mot slutet. När smeten är jämn och len ska den ner i formen.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ungefär 30 – 35 minuter. Tiden kan variera från ugn till ugn så kontrollera med provsticka. När kakan är färdig ska den svalna innan den tas ut ur formen. Sen är det bara att skära upp kakan och servera!

Saftigt, chokladigt och barnsligt gott – hoppas det smakar!

1 reaktion på ”Saftig chokladkaka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *