Drycker, Recensioner

Joe’s Tea Company – Ever-So-English Breakfast

Det var längesen jag skrev om te ur min kollektion så idag tänkte jag skriva om mitt senaste tillskott. Vi fick våra julklappar från Joes familj ganska sent i år p.g.a. strul med PostNord (som vanligt). Men tack och lov så kom allt fram! En av presenterna var te av märktet “Joe’s Tea Company”. Teet heter “Ever-So-English Breakfast”. Paketet innehåller pyramidpåsar med svart ceylonte. Jag älskar ceylon så jag var väldigt ivrig inför provsmaket.

Jag visste inte riktigt vad jag gav mig in på när jag drack teet. Jag hade aldrig hört talas om märket och tänkte att det bara var vanligt livsmedelsbutikste eftersom det kom i tepåse. Det visade sig att jag hade väldigt fel!

Joe’s Tea Company är ett nytt företag som etablerades 2012. Under de få åren de har existerat har de vunnit 20 olika priser och är idag en av storfavoriterna hos stora kockar som bl.a. Gordon Ramsay. Efter den första klunken kunde jag förstå varför.

Det är väldigt sällan man stöter på tepåsar som innehåller kvalitétste men detta teet smakade exakt som de finare lösteerna jag köper. Det var aromatiskt och hade en kraftig smak som inte var för besk. Det var ett riktigt gott svart te helt enkelt! Jag dricker te flera gånger om dagen och har nästan druckit upp allt så jag får nog importera lite mer från Joe’s. Jag äter inte en traditionell engelsk frukost men detta teet har funnits på mitt frukostbord varje dag i över en vecka nu.

Joe’s Tea Company kan verka konstigt eftersom namnet är märkligt. Dessutom talar de väldigt bra om sig själva på sina paket vilket kan verka lite kaxigt för ett så ungt företag, men de är verkligen vad de säger. Jag är så tacksam och glad över att ha fått möjligheten till att dricka detta. Vi får hoppas att de blir vanligare i Sverige med tiden. De ska finnas i vissa städer men här i Växjö finns de endast på två caféer så man kan inte köpa en större förpackning här ännu, men vi får se vad framtiden har att ge. Jag tror att Joe’s kommer att bli vanligare i och med deras rykte. De levererar verkligen kvalitet! Frukosten blir som bäst med en kopp Joe’s!

Porslinet i bilden är “Vårvinter”, Arabias vinterserie från 2017. Den tillhörande teskeden är tillverkad av Hackman. Setet utgår om en månad så om ni vill ha det till ett rimligt pris bör ni beställa det omedelbart!

2 reaktioner på ”Joe’s Tea Company – Ever-So-English Breakfast

  1. Har inte heller hört talas om det! Hoppas det kommer hit (i en rimlig prisklass haha) så man kan få prova på. :)

    1. Det finns så mycket te i världen som inte kommer till Sverige. När de väl gör det så är de alltid för dyra tråkigt nog. Men om du vill kan jag köpa hem lite nästa gång jag åker till Storbritannien. Brukar åka dit varje år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *