Allmänt, Recensioner, Sponsrat, Tips

MiniFinder

MiniFinder är ett GPS-företag som tillverkar spårare för olika ändamål. Förra året under hösten började jag använda deras GPS “Atto” som är designad för katter. Ni som följer Merlin på instagram har säkerligen sett alla inlägg jag har postat om GPSen samt alla roliga berättelser jag har skrivit där, men idag tänkte jag skriva ett lite mer seriöst inlägg om Atto och hur den faktiskt fungerar och vad vi tycker. Notera att detta är ett sponsrat inlägg då det är i samarbete med MiniFinder.

MiniFinders Atto är ganska liten, i alla fall på Merlin. Den sitter runt halsen på honom och det finns en bjällra på halsbandet också. GPSen är ungefär lika stor som två lipsylstift om man vill ha något att jämföra med. I och med att Merlin har väldigt lång päls runt halsen är det otroligt svårt att få med GPSen i någon bild där han tittar framåt – så den är väldigt “osynlig”. Dock är Merlin ett undantag då han är en sibirisk katt som är väldigt stor i storleken.

GPSens huvudsakliga funktion är att man kan spåra sin kära vän när vännen är på äventyr. Man använder MiniFinders app i mobilen som använder sig av Google Maps så att man kan spåra katten.

Med hjälp av appen kan man även lära sig kattens utomhusbeteenden, d.v.s. man kan markera kattens säkerhetsgränser. Man kan även ringa upp GPSen då den är kopplad till ett abonnemang. Då kan man lyssna på katten och dess omgivning. Det är en väldigt bra funktion, speciellt om katten befinner sig på ett område men på en viss höjd (och man inte kan hitta katten).

GPSens batteritid räcker väldigt länge. Jag går inte ut med Merlin så ofta men jag har endast behövt ladda den en gång per månad. Man laddar spåraren genom att koppla den till datorn via en medföljande USB-kabel.

Jag tycker att Atto är fantastiskt bra. Inte bara för att den fungerar så smidigt utan för att den medför en känsla av trygghet. När jag går ut med Merlin kan Joe alltid hitta oss om något händer. Det finns många katter i grannområdet så det är extra bra för oss att kunna ringa upp GPSen och höra om något händer. Merlin är vår älskade ögonsten så inget får hända honom.

Vi är riktigt nöjda med Atto och hoppas att fler människor får upp ögonen för MiniFinders fantastiska utbud. De har GPSer för andra ändamål med så besök gärna deras hemsida för mer information.

Om ni köper en GPS, använd gärna min rabattkod för 10% rabatt: MOGR10

“Kan vi gå hem nu?” undrar Merlin som har tröttnat på sommarvärmen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *