Drycker, Recensioner

English Tea Shop – White tea: blueberry & elderflower

English Tea Shops teer går att hitta i de flesta butiker som säljer finare ekologiska tesorter bland tepåsarna. Annars finns deras teer i alla eko-butiker. För några veckor sedan var jag på en mässa i samband med mitt examensarbete. Mässan var i Helsingborg och vi fick lite tid att gå runt i staden med. Eftersom jag har varit i Helsingborg flera gånger valde jag att shoppa på egen hand istället. Jag hittade en mysig eko-butik mitt inne i stan där som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på. Där köpte jag lite teer. Ett av dessa tepaketen var English Tea Shops vita te med smak av blåbär och fläder.

English Tea Shop brukar inte ha så intressanta förpackningar. De är typiskt brittiska med runda tekannor och gamla engelska typsnitt. Dock är denna förpackningen riktigt vacker enligt min smak. Jag älskar kombinationen av det ljusblåa mot de mörkröda tonerna. Det ger förpackningen en viss elegans som får en att lockas till det. Om jag ska vara helt ärlig köpte jag detta teet enbart p.g.a. förpackningens utseende. Tepåsarna är minst lika fina!

Även om tepåsarna är fina är det, tyvärr, ganska synd att de har individuella förpackningar. För ett företag som har ekologiskt som en viktig aspekt är det väldigt märkligt att använda så mycket material för en tepåse (ur ett miljöperspektiv). Det är extra konstigt i och med att detta inte är riktat mot företag eller multipack-köpare.

Om man bortser från miljöaspekten kan jag ändå säga att jag älskar teet. Det är väldigt fruktigt och blommigt. Man känner verkligen de smakerna som står på paketet. Teet är ganska beskt i eftersmaken eftersom det är vitt men jag älskar det. Jag brukar gilla alla sorters teer så vitt te är inget problem för mig, men om man inte gillar grönt te så är vitt absolut inget man ska testa.

I helhet är jag väldigt nöjd med teet. Det är prisvärt, medellyxigt och smakfullt. Förpackningen är hur vacker som helst! Jag kommer definitivt att fylla på när detta tar slut i mitt fina teskåp, så jag rekommenderar verkligen detta till er! Det är en höjdare för mig och definitivt det bästa English Tea Shop teet som finns!

2 reaktioner på ”English Tea Shop – White tea: blueberry & elderflower

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *