Mat, Recept

Grillat bröd med fräscha pålägg

Ibland är det riktigt jobbigt att laga mat, speciellt efter långa dagar. Samtidigt vill jag inte vända mig till helfabrikat heller så jag försöker hitta genvägar i det hela. Häromdagen tittade jag på färdiga bröd inne på ICA; bröd som är avsedda för fyllningar. Där hittade jag ett bröd för pulled pork (vegetarisk variant), men man kan använda pitabröd eller liknande också. Jag blev riktigt sugen på brödet men ville inte göra pulled pork utan valde att vara lite kreativ och hitta på något nytt. Rätten blev grillat bröd med fräscha pålägg. Det är inget avancerat utan något man kan slänga ihop snabbt. Det kräver inte mycket energi eller ork. Man behöver inte ens grilla brödet men jag gjorde det. Man kan även rosta brödet i ugnen om man vill. Trots enkelheten i rätten så blev det väldigt gott och fräscht. Smakerna är hämtade från det italienska köket men jag skulle inte kalla rätten italiensk.

Ingredienser (2 portioner):

  • 2 portioner filéer av valfritt slag, t.ex. 4 quornfiléer
  • 6 cocktailtomarer
  • 1 näve babyspenat
  • 1 paket mozzarella, skivad (125 g ungefär)
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk havssalt
  • 2 matbröd avsedda för fyllning

Börja med att skära tomaterna i mindre bitar. Stek tomaterna tillsammans med filéerna på medelvärme tills filéerna blir genomvarma och mjuka. Tomatsaften tillför en viss syrlighet till filéerna.

Pensla bröden med olivolja på båda sidorna. Strö havssalt på den sidan som inte ska ligga på grillen. Grilla bröden i ungefär 2 minuter. Vill man inte grilla kan man värma dem i ugnen. För att ni ska se vilket bröd jag använde har jag inkluderat en bild på förpackningen.

När bröden är klara är det bara att toppa dem. Placera mozzarella först, sedan tomater och sist babyspenat. Servera filéerna vid sidan av. Sen är det bara att servera! Enkelt, gott och snabbt – hoppas det smakar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *