Allmänt, Drycker, Recensioner, Tips

HARIO – iste-flaska

Denna sommaren var otroligt varm. För mig var det olidligt och jag fick konsumera hutlösa mängder glass och vatten för att orka. Det blev även en hel del iste. Jag brukar normalt sett inte gilla kallt te, speciellt inte iste som finns på caféer i Sverige eftersom det är alldeles för sött för min del. Men häromdagen såg jag reklam för en iste-flaska av tillverkaren HARIO. Flaskan såg riktigt läcker ut och jag tänkte att jag skulle kunna ordna iste på eget vis. Materiell som jag var så beställde jag såklart flaskan.

Anledningen till att jag kände att jag verkligen behövde flaskan var inte bara den läckra designen utan även det faktum att flaskan hade en inbyggd sil. Det skulle medföra flera funktioner utöver iste.

Flaskan är väldigt enkelt. Man slänger i ungefär 1,5 msk av valfritt löste. Jag tycker att svart te är groteskt när det serveras kallt men rött och vissa gröna fungerar. Jag ville ha något svalkande och valde därför grönt pepparmintte.

Sen är det bara att fylla på med kallt vatten! Observera att vattnet måste vara kallt. Varmt vatten bidrar till en extra bitter smak.

Därefter ska silikonflaskhalsen med den inbyggda silen på.

Teet ska stå i kylen i några timmar, minst 3. Sen är det bara att dra av korken och servera. Det ser ut som en vinflaska ungefär!

I helhet är jag väldigt nöjd med flaskan. Jag har nästan alltid kallt te i kylskåpet nuförtiden. Nu när det är lite svalare har jag tänkt byta ut teet mot frukt istället så att man kan få fruktigt vatten. Därav blir flaskan en vinst för mig eftersom jag använder den för fler ändamål utöver det avsedda. Däremot kan jag personligen erkänna att köpet var väldigt impulsivt. Jag faller lätt för teprodukter eftersom jag är galen i dem och tycker att detta är en väldigt onödig produkt. Man behöver inte ha en lyxig flaska för detta, men om man nu vill ha det så är detta en smart produkt. Kvalitén är riktigt bra och silikonet är fritt från BPA. Jag är nöjd!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *