Mat, Recensioner, Sponsrat, Tips

Quorn – Grillade och skurna filéer

Förra månaden var jag en av Smartsons testpiloter för Quorns nya kylvaror. Jag fick välja en valfri produkt i sortimentet för att prova och betygsätta. Smartson har redan fått min recension men jag tänkte dela med mig av den här också. Detta är alltså ett sponsrat inlägg.

Jag valde att testa Quorns nya grillade och skurna filéer. Anledningen till att jag valde just denna produkten bland alla deras nya kylda var för att den kändes mest relevant för mig. Man kan göra mer med filéer och jag var väldigt sugen på wraps den kvällen.

De grillade filéerna är egentligen Quorns vanliga filéer fast redo för servering. De är inte smaksatta så det är något man måste komma ihåg att addera själv.

Produkten kostade exakt lika mycket som en påse med frysta Quornfiléer men innehöll endast 140 g medan den frysta innehåller mer än dubbelt så mycket. Om man tänker efter så är det ett ganska dyrt alternativ till något man kan fixa själv på ungefär 10 minuter. Det är dock väldigt trevligt att kunna spara tid! Däremot tycker jag att mängden strimlor inte var värt det priset. Nu hade jag turen att få produkten gratis men jag hade aldrig betalat cirka 30 kronor för 140 g skurna filéer. Två förpackningar räckte knappt till tre portioner.

Om man bortser från prisvärdheten så var produkten väldigt god. Det finns många som tycker att Quornfiléer är svåra att få till på ett saftigt sätt och då är detta ett perfekt alternativ för dem. Strimlorna var saftiga och var lätta att krydda. Vi hade dem i wraps som sagt och tyckte att det var en väldigt god måltid.

I helhet skulle jag inte rekommendera denna produkten till den som bryr sig om sina matkostnader. Det är dessutom ett dåligt val ur ett miljöperspektiv eftersom det går åt så mycket förpackning (en stor del i plast) för så lite mat när man kan köpa den större påsen och få mer för både pengar och förpackning. Det är även viktigt att notera att produkten hade väldigt kort hållbarhetstid. Just den jag köpte hade utgångsdatum två dagar senare, så man måste vara väldigt bestämd om måltiden när man köper den. Däremot är produkten god och sparar en hel del tid. Om man har bråttom någon dag och är hungrig är det en perfekt produkt som man kan slänga ner i det mesta. Så även om jag inte tycker att den är prisvärd så har den sina fördelar.

Betyg: 4/10

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *