Figurer, Samlarprylar

Sorceress

Detta inlägget är NSFW. Det finns bilder som kan anses vara stötande eller av sexuell karaktär i inlägget.

Det har gått tre år sedan mitt senaste figurinlägg! Det är en kategori jag har råkat lägga åt sidan men nu har jag faktiskt fått tillbaka lite motivation till att fotografera fler skönheter i min samling. Idag ska jag visa er min absoluta favoritfigur i min samling. Jag vet att jag har sagt detsamma om en annan tidigare men vid den tidpunkten hade jag inte den jag vill visa idag.

Min nuvarande favorit är ingen mindre än Sorceress! Karaktären i sig kommer från ett spel som heter Dragon’s Crown. Spelet handlar om att man väljer en klass att spela som och så kan man gå ut på olika äventyr i grupper. Jag spelar alltid som Sorceress för att hon är en flexibel karaktär. Hon kan trolla fram mat när man ligger risigt till, använda stark magi och så är hon även en nekromant som kan väcka de döda till liv för att strida vid sin sida.

Spelet är utgivet av Vanillaware och därav är designen gjord av den kontroversiella illustratören George Kamitani. Jag har två hyllor med figurer föreställande hans karaktärer. Anledningen till att han anses vara kontroversiell är för att han ritar karaktärer med extrema fysiska drag. Han kan rita allt från riktigt muskulösa karaktärer till de mest kurvigaste. Jag tycker bara att han är fantastisk och älskar hur han ritar kvinnor. Jag tycker att alla hans kvinnor är vackra och de kommer i alla former precis som vi människor gör. Tycker även att de karaktärer som många tycker är översexualiserade är några av hans vackraste för jag tycker att kvinnokroppen är vacker på alla sätt. Sorceress är nog hans mest sexualiserade karaktär men också en av dem jag tycker är vackrast. Hon må vara lättklädd och storbystad men hon är kaxig och låter ingen tala för henne.

Hon är även väldigt söt till personligheten eftersom hon alltid halkar efter alla andra när de springer för att hon måste hålla i sin hatt. Hamnar för långt efter kan man alltid ta fram kvasten och flyga runt också! Hon är en charmig häxa och en väldigt vacker sådan.

Figuren är tillverkad av Max Factory som är kända för att vara bra på att färglägga skulpturer. Jag kan bara säga att jag förstår varför de har detta rykte när jag ser min Sorceress. De har fångat hennes standardfärger perfekt och har skuggat så mjukt att hon ser väldigt levande ut (man kan välja färger på karaktärerna med vilket är bra om flera spelar som samma klass).

Max Factory har tillsammans med Good Smile Company en serie som heter Wonderful Hobby Selection. Det är deras serie för figurer som de lägger ner extra mycket krut på, några av deras mest detaljerade figurer. De är oftast även exklusiva och ganska dyra jämfört med vanliga figurer. Sorceress är en av de få WHS-figurer som finns. I början var jag lite ledsen över det för hon kom ut när jag studerade. Hon var en dyrgrip men jag var tvungen att ha henne då. WHS-figurer är i princip omöjliga att köpa till vettiga priser på andrahandsmarknaden. Som tur var hade jag flera månader på mig mellan bokning och släpp så jag kunde spara till min fina Sorceress.

När hon kom så skrek jag till av glädje. Figuren är verkligen det finaste jag har sett i denna hobby. Färgläggningen är perfekt. Formgivningen är häpnadsväckande och livfull. Detaljerna är skarpa och felfria. Karaktärens personlighet lyser genom hela figuren från botten till toppen. Mina bilder är inte nog för att beskriva hur bra denna figur är men jag verkligen älskar den. Jag önskar att Max Factory tillverkade fler karaktärer jag tycker om för de är så bra på att måla. Tyvärr har jag inte många av deras figurer men de få jag har är alla vackert målade. Så jag rekommenderar det märket starkt!

Här nedanför kommer lite bilder på figuren. Vissa kan vara NSFW.

Sorceress sitter på sin kvast ovanför en soldat hon har väckt till liv för att slåss åt henne. Hon är lekfull och kaxig och bryr sig inte om något. Det syns i hennes lekfulla pose. Jag älskar foten där skon har fallit av.

Skon som har fallit av finns på vänster sida av figuren där man även kan se hur detaljerad den är. En gammal sköld som sitter fast i marken syns under Sorceress kjol. Detaljerna på den är knivskarpa.

En närbild på Sorceress visar hennes vackra ansikte. Det är väldigt få figurer som har synbara läppar eftersom det är något man sällan brukar lägga vikt på i manga- och animestil; men Sorceress har putiga och förförande läppar.

Figuren har sexiga och knivskarpa detaljer oavsett hur man vänder och vrider den. Det kanske inte märks men figuren är väldigt stor. Plattan är nästan 20×20 cm.

Jag tog lite detaljbilder för att visa hur de mjuka övertonerna bidrar till en livlig känsla i färgläggningen. Håret har varierande gradienter som verkligen ger en känslan av att hennes hår inte är stillastående. Även stenblocken ser levande ut. Det är svårt att förstå att detta är plast.

Soldaten som har vaknat till liv håller i ett svärd. Han ser nästan animerad ut!

Ovanifrån syns hennes hatt lite mer. Även här får hon hålla i hatten men det är för att hon sitter på kvasten. Hatten är löstagbar så man kan ställa ut figuren utan den också. Jag gör inte det för en häxa måste ju ha sin hatt!

Ser man hela hennes kroppsspråk så kan man lätt förstå vilken typ av personlighet hon har. Hon tar gärna plats, visar upp sig på flera sätt, är lite kaxig (men även lite klantig) och är en mäktig kvinna. Skon har lossnat, men vem bryr sig?

Det finns många som kritiserar Sorceress design och jag kan förstå varför de gör det men för mig är det bara positivt med frihet i design. Jag tycker att det är kul att det finns kvinnliga karaktärer som inte bara är sexiga utan även mäktiga. För det är det Sorceress är. Hon är en stark häxa som använder svart magi för att få det hon vill. Jag är så otroligt nöjd med denna figur och hoppas att alla George Kamitanis designer får figurer så småningom. Det kommer dock att vara svårt att hitta något bättre än denna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *