Figurer, Samlarprylar

Undertaker

Kotobukiya har fyra ARTFX-J figurer från Kuroshitsuji (Black Butler på engelska). Jag har tidigare skrivit om Ciel, Sebastian och Grell men hade helt glömt bort att jag har Undertaker också. Jag har haft honom sen han kom ut, för flera år sedan, men hade av någon anledning förträngt detta. Därav tänkte jag visa upp min Undertaker idag.

Undertaker är en lurig karaktär som har många hemligheter. Han har även en lekfull attityd och skojar gärna till det när han får möjligheten. Kotobukiya har fångat hans karaktär väldigt bra tycker jag. Man ser att det är en karaktär som döljer något.

Undertaker har långt hår och långa kläder på sig. Kotobukiya har gjort ett fantastiskt jobb med draperingen på rocken och alla detaljer i hans hår. Tyvärr balanseras detta med deras måleri. Kotobukiya gör många karaktärer och har en varierad produktflora men deras kvalitet på färgläggning är inte det bästa. De är inte så bra på att skugga eller ljusa upp svarta detaljer. Undertaker har enbart svarta kläder så mycket potential förloras där.

Trots bristerna så är figuren väldigt fin i helhet. Plattan som Undertaker står på är makalöst vacker. Den är lik den Grell står på: ett trasigt golv som är schackrutigt. Han har även sin väldigt vackra lie som skiner som bara den. Skelettet på vapnet har många skarpa detaljer.

Något jag tyckte var roligt att se var att Undertakers stövlar syns. Jag hade aldrig lagt märke till hans fötter medan jag läste mangan och såg på animeserierna. Men tack vare figuren kan jag säga att han har riktigt tuffa stövlar. Hade inte tackat nej till ett par sådana själv!

Sist men inte minst så har Kotobukiya även lagt fokus på en viktig detalj Undertaker har runt midjan, nämligen hans berlocker. Mysteriet bakom dessa har fortfarande inte lösts men jag följer mangan med spänning.

I helhet är figuren väldigt vacker. Skulpteringen är felfri och karaktären är sig själv. Det enda som hade kunnat göra den bättre hade varit en dynamisk färgläggning. Jag ska dock inte klaga för det är inte så många som tillverkar figurer från Kuroshitsuji så jag är nöjd ändå. Jag hoppas bara att det kommer fler!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *