Desserter, Recept

Hallonsmulpaj

Glad halloween till er alla! Hoppas att ni har det mysigt ikväll! Brukar ni fira denna högtiden? Jag och Joe tycker om halloween väldigt mycket eftersom vi gillar temat men vi firar inte det på samma sätt som man gör i t.ex. USA. Däremot är dagen perfekt för sötsaker så idag tänkte jag dela med mig av ett smarrigt recept på en hallonsmulpaj. De flesta blir nog glada när de ser smulpaj med vaniljsås eller vaniljglass till. Mitt recept är väldigt enkelt och kan veganiseras utan några större problem!

Ingredienser (4 portioner):

  • 1 paket hallon (går bra med både frysta och färska)
  • 1,5 msk potatismjöl
  • 0,5 dl socker till fyllningen
  • 100 g rumsvarmt smör (välj margarin för vegansk paj)
  • 1 msk socker till pajdegen
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 dl mandelspån

Sätt ugnen på 225 grader.

Lägg hallonen i botten av en form. Om du använder frysta hallon ska de tinas och få rinna av först. Täck hallonen med potatismjöl och socker. Rör om ordentligt. Det gör inget om hallonen går sönder.

Blanda resten av ingredienserna i en stor bunke. Det ska bli en grynig massa som klumpar lätt.

Täck hallonen med smuldegen. Försök att fördela den jämnt över hela formen.

Grädda pajen i mitten av ugnen i ungefär en kvart. Ytan ska bli gyllenbrun!

Låt pajen svalna. Sen är det bara att servera den tillsammans med antingen vaniljsås eller vaniljglass. Ett tips är att inte låta pajen svalna helt om du har glass till. Jag serverar min med vaniljsås.

Sött, gott, enkelt och busigt – hoppas det smakar!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *