Figurer, Recensioner, Samlarprylar

Princess of the Crystal

Det kanske blir lite enformigt med bara recept att läsa här när jag faktiskt har ett flertal intressen som jag lägger ner mycket mer tid och pengar på. En av dem är samlarprylar som även är en ny kategori jag tänkt introducera här. Så från och med nu kommer det dyka upp lite saker ur min samling här hemma för er som är intresserade (alltså ingen alls).

Att jag kollar på anime kommer nog inte som en nyhet för de flesta som känner mig. Det är något som hängt med mig i princip hela livet och det är något jag inte lär släppa. Ofta brukar populära karaktärer ur dessa serier bli skulpterade av diverse företag, vissa bättre än andra och då brukar jag hoppa på alla olika sidor som säljer dem för att få tag i den jag vill ha till bästa pris.

Den jag tänkt skriva om idag är Princess of the Crystal från Mawaru Penguindrum. Det är en ALTER figur så kvalitén är den högsta man kan önska sig då de är enligt rykte det bästa företaget som finns för figurer. Det kan vara intressant att lägga till att hon är den dyraste figuren jag köpt till mig själv, men hon är värd varenda öre då man blir så imponerad av henne.

Figuren är väldigt stor då kjolen fladdrar åt alla håll. Det märks mycket väl när man ser figuren bakifrån.

DSC_0019

Färgläggningen på kjolen är helt sagolik. Det märks att man lagt ner enormt mycket tid på att färga vecken i hennes kläder.

DSC_0018

Det som jag märkt stor skillnad på när det gäller figurföretag är att de bättre företagen verkligen tänker på hur karaktären ser ut ifrån alla håll. Denna figur har inte bara detaljer på den yttre biten. Även underdelen av kjolen som egentligen bara syns om man tittar på den snett uppåt nedifrån är otroligt detaljerad, om inte mer än ytterdelen.

DSC_0025

De som är veteraner inom figurkollektioner är säkert medvetna om att flera företag brukar göra figurer av samma karaktärer. Den som är en manisk samlare ger sig på allihopa. Jag själv brukar ge mig på den jag tycker ser bäst ut i de flesta fall. Det fanns flera stora och bra företag som gjorde denna karaktär men jag valde just denna för den kom med de tre pingvinerna som fanns i serien (de var de bästa karaktärerna). Pingvinerna är magnetiska så att man kan fästa äpplet på dem samt för att de ska kunna sättas på deras platta som är löstagbar. Så om man vill kan man flytta runt pingvinerna hur man vill. Jag vill ha dem synliga men samtidigt så nära huvudkaraktären som möjligt. Visst ser äpplet lockande ut?

DSC_0016

Den största skillnaden mellan de bättre figurerna av denna karaktär är vilken stil företagen följt. T.ex. Good Smile Company valde att hålla sig till animestilen väldigt mycket med en klockren pose från serien. ALTER däremot följde en design som håller sig mer till karaktärsdesignerns stil. Jag gillar Hoshino Lilys tecknarstil väldigt mycket så det var bara ytterligare en anledning för mig att välja just ALTER. Man ser verkligen Hoshino Lilys tecknarstil i ansiktet på figuren. I serien så var hennes ögon annorlunda.

DSC_0012

Så i helhet kan jag säga att jag fullkomligt älskar figuren. Och det kommer jag säga om de flesta figurer jag kommer skriva om för annars vore det slöseri med tid. Jag skriver ju bara om det jag tycker om.

För de som är intresserade av att köpa denna figur bör de passa på nu då hon är billigare än någonsin. I och med att så många olika företag gjorde henne och att ALTER satte ett extremt högt pris på deras så sålde den inte lika väl som de andra (även om det är den bästa). När sådant händer brukar figurer åka ner i pris tills de säljer slut, så leta på! Hon är underbar och definitivt värd pengarna!

DSC_0015

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *