Figurer, Recensioner, Samlarprylar

Kagami Taiga

Det är nog ingen nyhet att jag gillar Kuroko no Basket då jag tidigare visat upp min Tetsuya figur. Så varför inte visa upp en till ur samma serie?

Kagami Taiga är den andra huvudpersonen ur serien. Han har aldrig riktigt varit en av mina favoriter men jag gillar honom. I och med att MegaHouse gör nästan varenda karaktär ur serien så bestämde jag mig för att skaffa de jag gillar mest. Det fick bli Tetsuya, Taiga och Aomine. Den senare figuren på väg men jag har inte fått den än. Men Taiga har jag haft sen i somras. Precis som de flesta MegaHouse figurer är han väldigt välgjord. Och som de andra figurerna ur denna serie har han en dynamisk pose som visar hans karaktäristiska hopp.

DSC_0003

Det är en otroligt hög figur. Även om Taiga är lång så valde MegaHouse att sätta hans fot på en stång vilket gör honom ännu högre. På ett sätt är det rätt bra för mig för jag behöver inte oroa mig över hans synlighet i mitt glasskåp. Han syns oavsett vem som står framför honom. Och det i sig är rätt bra för jag tycker att figuren själv är väldigt häftig. Det är nästan så att man kan leva sig in i en match när man ser glöden i hans ögon.

DSC_0002

Förutom att figuren är hög så är den rätt bred också. Själva basplattan som den står på är väldigt stor. Den har en enorm diameter och därför tar han upp rätt mycket plats. Sen är räckvidden mellan hans armar inte liten. Han är en kille som gillar att ta åt sig och synas så MegaHouse har verkligen lyckats med att förmedla Taigas attityd med denna figur.

DSC_0004

I helhet tycker jag att detta definitivt är en bra figur. Kvalitén är märkvärdig och i topp. Även om jag inte tycker att han är så värst intressant som karaktär så är han ett positivt tillskott i min samling och utan honom känns Tetsuya alldeles hopplös (ni som sett serien förstår vad jag menar). Så även om jag köpte honom mest som ett komplement så är det ett inköp jag är riktigt nöjd med. Det är en häftig figur som verkligen förmedlar en slags intensiv matchkänsla.

DSC_0001

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *