Figurer, Recensioner, Samlarprylar

Aomine Daiki

Jag fick under förra veckan den sista figuren jag tänkt köpa ur MegaHouse serien av karaktärer från animen Kuroko no Basket. Denna figur är för mig en väldigt speciell sådan eftersom den föreställer min absoluta favoritkaraktär ur serien – nämligen Aomine Daiki.

DSC_0007

Detta är nog min första mörkhyade figur. Som en person med mörkare hy tycker jag det är roligt att se karaktärer som jag kan relatera till som även råkar vara bra karaktärer. Och Aomine är en riktigt välskriven karaktär med en härlig personlighet och även en ruskigt bra talang i sporten basket.

Precis som i animen så framhäver figuren hans styrka. Den har inte riktigt någon form eller stil. Aomine är helt enkelt duktig på allt. Han är snabb, smidig, lurig och stark. Allt det där framhävs av figuren som verkligen lyser av dynamik.

DSC_0008

På grund av sin popularitet så skapades denna figur i ett större antal till skillnad från de föregående och därför kan man faktiskt köpa honom än. Han är otroligt billig just nu, halva priset i ett flertal butiker. Men i och med att jag dyrkar honom så vägrade jag chansa och valde därför att beställa honom i god tid. Tycker absolut att jag tog rätt beslut för jag är så himla nöjd med honom. Det är inte bara en dynamisk och häftig figur, det är även en med vackra detaljer. På grund av hans hudfärg och ljuset i vårt vardagsrum så framhävs han fysik mycket bättre. Jag älskar hur hans muskler är färglagda och skuggade. Och hans ansikte är perfekt! Han ser lekfull ut, men inte ond, för det ska han inte vara. Man ser att detta är en kille som älskar basket och som är bra på det.

DSC_0006

Detta är helt överlägset den bästa figuren ur serien. Dock så är den inte den bästa av MegaHouse för jag vet att de kan skapa figurer av högre kvalité vilket är lite synd. Men jag tror att de valt att lägga ner mindre tid på dessa för de säljer bra ändå. Och jag klagar inte, för figuren är, trots sin enkelhet, väldigt trogen till originalet och ser ändå fantastisk ut. Kan inte vara något annat än totalt nöjd med min figur och hoppas att fler som uppskattar denna anime ger sig på honom, speciellt nu när han är så billig. Det är en av mina favoritkillar ifrån anime och jag är säker på att om man tittar på honom ett tag så känner man likadant som jag gör.

DSC_0005

För närvarande finns det inga fler figurer jag vill ha ur denna serie. Det finns de som samlar på dem och köper därför allihop, men jag ville för en gångs skull bara ha de jag bryr mig om då det finns andra figurer som jag gärna vill ha också och vi har ont om plats i våra glasskåp. Men det verkar som att MegaHouse lär göra fler av dem, till och med de mindre viktiga karaktärerna. Så min plånbok lär blöda lite senare igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *