Desserter, Recensioner

Göteborgs Kex – Ballerina Mousse

Nu när tentorna närmar sig påbörjas småätandet som är så typiskt inför studier. Som student blir man väldigt hungrig då man pluggar. Vissa dagar är jag nyttig, andra mindre så. Förra veckan blev det rätt mycket småkakor för min del. Ni minns säkert att jag skrev om Singoalla häromdagen. Idag blir det Ballerina Mousse.

DSC_0013

Själva förpackningen har jag inte så mycket att säga om. Precis som deras Singoalla Päronglass så är detta också en miljöbov till förpackning. Jag tycker två förseglingar är lite väl mycket. Den ena kunde uteslutits. Men bortser man från det så är utsidan rätt charmig. Jag tyckte att kexen såg lite väl redigerade ut eftersom jag var helt säker på att moussen mellan kexen inte alls skulle vara lika fluffig. Men där var min hypotes lite fel.

Kexen innehåller faktiskt den fluffiga mousse som utlovas på paketet. Däremot ser den inte lika tjusig ut som bilden visar. Och smaken, ja, den var gudomlig. Dessa kex är riktigt goda. De är inte lika goda som originalen men ändå väldigt uppskattade av mig. Moussen är riktigt krämig och har en väldigt len smak av choklad. Kexen påminner lite om kladdkaka men ändå inte. Det är en härlig kombination av choklad som verkligen gör en glad. Dessutom är de rätt mäktiga så man äter inte så många åt gången. Jag kände mig belåten efter två stycken. Så de är rätt prisvärda om man kan kontrollera sitt sötsug. Men de är dyrare än vanliga Ballerina, så man får tänka på det. Är du en chokladälskare så är detta definitivt något du inte bara borde, utan något som du ska köpa!

DSC_0014

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *