Uncategorized

Julpynt 2014

Nu när julen blivit en av de högtider jag firar i och med min pojkväns ursprung så har jag för första gången i hela mitt liv julpyntat i mitt hem. Idag köpte vi en gran och lite diverse saker att dekorera den med. Genom att bläddra igenom andra människors gallerier kom jag fram till att jag vill ha en mer stilren och modern gran än en traditionell grön sådan. Och i och med att vi bor i lägenhet på campus så fick det bli en plastgran.

Som student är det rätt svårt att köpa gran. De flesta firar nog jul med sina familjer så då är det föräldrarna som ordnar sådant. Vi ska i och för sig åka iväg till min pojkväns familj under jul men vi spenderar ju den större delen av månaden här så jag ville ha en egen gran här också. Så vi köpte en relativt billig en som uppfyller sitt syfte. Det finns faktiskt väldigt billiga granar på Rusta. Men kvaliteten kanske inte är den bästa. Den är jättefin att titta på och den är precis som jag förväntat mig att den ska vara. Men man märker ändå att barren på trädet är gjorda i ett väldigt ömtåligt material. Granen kommer hålla i flera år beroende på hur vi förvarar den sen helt enkelt.

DSC_0011

Då jag gillar stilrena teman så följer jag färgschema då jag dekorerar. Vi valde att ha guld och röd för allt som hängdes i granen. Och som ni ser på bilden så är trädet vitt. Även presentpappret jag valde till allt som ska hamna under granen fick följa det schemat. Allt som syns på bilden ovanför kommer från Rusta. Det var rätt smidigt att hitta allt på samma ställe till rimliga priser. Men vill man ha snyggare och mer unika detaljer så ska man givetvis leta på bättre ställen. Men jag är nöjd med min första gran. Den har till och med ljusslingor som lyser upp hela sovrummet. Det är jättemysigt och skapar en helt annorlunda stämning i rummet. Man känner sig glad och givmild för det är ju ändå en säsong då generositet värdesätts.

DSC_0012

Julgranskulorna kommer i två storlekar. Det fanns stora, medelstora och små kulor men vi köpte bara de som var medelstora och små eftersom granen endast är 150 cm hög. Vi vill ju ändå att granen ska synas. De mindre kulorna kom utan snören så vi fick knyta ihop dem. Det tog lite tid men det var det värt för detaljerna är så vackra. Det finns genomskinliga, glittriga, blanka och melerade kulor. Mina favoriter är de blanka för de ser lite lyxigare ut. Men de andra är fina de med.

DSC_0018

Vissa av paketen som står under granen ska stanna här. Det är julklapparna som är till mig och Joe. Resten tar vi med oss till Wales under julen. Jag slog in presenterna som ska iväg bättre än våra för jag tycker om inslagning väldigt mycket. Men om det bara är till oss så orkar jag inte lägga ner så mycket tid.

DSC_0016

Även presentbanden är från Rustas julavdelning. Jag tänkte att om jag ändå slösar pengar på att vara en miljöbov och köpa fina presentpapper så kan jag nog fullända hela kalaset och köpa band också. Det är juliga presentband. Jag följde såklart mitt färgschema men det finns många fler färger där. Jag blev rätt förvånad över hur många olika färger de egentligen har. Till och med granarna! Det fanns rosa, lila, blåa, gula, svarta, gråa och röda granar. Och allt pynt fanns i matchande färger också såklart.

DSC_0019

Vi letade även efter julklappar åt anhöriga. När vi befann oss inne på Indiska så såg vi att de hade halva priset på deras julstjärnor. Jag som har rötter i den kulturen kände att det skulle vara häftigt att ha något juligt som ändå är kopplat till mitt ursprung och passade på att köpa en av stjärnorna. Det fanns visserligen en vackrare stjärna men vi köpte den som matchade vårt kök bäst (den hänger vid köksfönstret för det är där folk går förbi). Men det gör inget, för det var den näst vackraste de sålde där.

DSC_0022

Det sista pyntet vi har att visa upp är nog det jag gillar mest. Jag köpte en svart liten ljuslykta när jag var inne på Rusta. Den kostade bara 15 kr. Den är väldigt söt och har stjärnor på toppen som skurits ut ur metallen. Jag har endast tänt ljuset inuti för bildens skull men jag kommer nog ha det släckt för det mesta. Men det är inte lyktan som är favoriten, utan det är den lilla varelsen i mössan. Jag vet inte om det är ett troll eller om det är en tomte men den är så otroligt söt. De finns på Willys och tillhör det lite mer dyrare bland vårt pynt. Själva varelsen är inte dyr i sig, men om man tänker på vilket värde man får för pengarna så är den lite dyr. Men den var så söt så jag kunde inte stå emot. Jag älskar rustik dekoration, speciellt i fönster så jag var tvungen att ha den bredvid min fina antika lerkruka. Jag köpte den kvinnliga varianten men det finns en manlig också. Den har skägg istället. Men jag tycker flätorna var mer detaljerade än mannens skägg så det kändes mer värt med kvinnan. Eller det kanske är en man det här med? Hen har ju en mössa på sig och täcker ansiktsdragen. Och de bär båda likadana kläder så man vet aldrig. Men jag valde denna för flätornas skull.

Och nu har jag nog inget mer att visa. Det kanske blir ett till inlägg om jag köper mer julpynt men jag tycker det räcker för tillfället. Dekoration enligt säsong är alltid roligt men det är en dyr investering om man ska hålla på att byta hela tiden. Dessutom kan det förstöra utseendet av lägenheten då jag är så pedantisk av mig. Men jag är riktigt nöjd med vårt julpynt och kommer behålla detta så länge vi bor kvar i denna lägenhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *