Figurer, Recensioner, Samlarprylar

Eren Yeager

De flesta som kollar på anime kan nog inte ha missat fjolårets stora succé – Shingeki no Kyojin, eller Attack on Titan som den heter på engelska. Det var en väldigt snyggt gjord anime som verkligen fick igång adrenalinet i en. Med en mer modern och episk musik, och sepia toner i bilderna fick de fram en rätt dyster berättelse. Det var ett mäktigt äventyr, även om det inte direkt slutade ordentligt. Men man behöver inte vara ledsen för det eftersom den andra säsongen kommer om två år.

Kotobukiya är ett företag som är ganska känt bland figursamlare. De är etablerade som ett utav de större och bättre företagen. Den enda nackdelen med dem är att deras plast är lite billigare och därför kan vissa delar av figurerna se lite mindre detaljerade ut. Men, företaget har även en serie som heter ARTFX-J. Alla figurer som tillverkas i denna serie är gjorda för att sälja stort då de är riktade mot fans i västvärlden. De föreställer oftast karaktärer som kommer ur serier som är ganska populära på denna sina av jordklotet. Shingeki no Kyojin är en av dem som blivit stora här, trots sin ganska korta ålder. Mangan är redan den bästsäljande och kommer kanske eventuellt slå stora titlar som One Piece. Jag vågar inte gissa men det är en möjlighet.

Jag älskade Shingeki no Kyojin för det var en utav de mest spännande serier jag sett. Det var en sådan som man egentligen borde se i ett maraton istället för att följa för man blir så förbannad när man inte får veta vad som händer sen. När Kotobukiya annonserade att de hade planerat att göra de tre populäraste karaktärerna ur serien så kunde jag knappt sitta still i stolen. Även stora företag som Good Smile Company har gett sig på dessa tre karaktärer. Good Smile Company är generellt mycket bättre än Kotobukiya och jag väljer alltid dem över de flesta andra (med undantag för Alter), men, i detta fall tyckte jag att Kotobukiya gjorde ett bättre jobb då de satte alla karaktärerna på trädstammar som är typiska för serien. Jag gillar den mer naturliga miljön. Good Smile Company har placerat deras figurer i en mer urban miljö så vissa av dem sitter på tak och en av dem sitter på en titans huvud.

Detta inlägg har jag ägnat åt huvudpersonen ur serien, nämligen Eren Yeager. Han var den första som släpptes i denna serie och är även den som är bäst gjord av alla tre.

DSC_0019

Hans pose är mer en flygande sådan. Då denna karaktär inte är så jätteskicklig rent fysiskt så är detta en lämplig figur. Man ser hur han är arg, och det är det han är känd för. Eren är alltid arg, och detta är en figur som verkligen strålar av hans personlighet. Han tänker inte på hur han ska slåss, bara att han ska göra det. Jag kan tyvärr inte säga mer om honom utan att avslöja vad som händer i serien, men ni får se själva.

DSC_0015

Detaljerna på figuren är så imponerande. Jag förväntade mig faktiskt inte att den skulle se så fruktansvärt bra ut. Hela hans 3D-gear som är hans vapen är så detaljerat att det nästan var läskigt att få dit honom på trädet. Jag började nästan svettas då jag pillade runt med alla smådelar. Det är ett jobb där koncentration är nyckeln. Men när man väl fått på allt så ser han helt underbar ut.

DSC_0007

Jag tog en bild på honom med de andra två i bakgrunden och man kan se att han är den som har det mest intressanta ansiktet av alla dem då de ställs upp. För denna karaktär är uttryck allt och jag tycker att Kotobukiya har lyckats väldigt bra. Man ser att han håller hans vapen lite klumpigt men att han inte är helt usel. Man ser även att ilskan driver honom. Och den fladdrande manteln gör det hela så dynamiskt! Man kan även ta av manteln om man så önskar men jag älskar den.

Så gillar du Shingeki no Kyojin och funderar över vilken figur av Eren du ska köpa om du nu vill det, så rekommenderar jag denna av Kotobukiya. Det är den mest dynamiska som finns av honom och den fångar verkligen hans personlighet. Dessutom är den väldigt stor, min största figur faktiskt. Så man får mycket för pengarna. Men han är dyr, så man får räkna med en bra slant. Och det är nästan garanterad tullavgift för detta. Men om man vågar trotsa dessa kostnader så är han en juvel! Jag är verkligen nöjd och detta är definitivt en av mina favoriter!

DSC_0020

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *