Mat, Recept

Vegetarisk baconsås till pasta

Jag har nyligen upptäckt Hälsans Köks vegetariska bacon. Detta är i princip sojakorv i strimlor. Då jag personligen saknar kunskaper om bacon och erfarenhet kan jag inte säga hur likt originalet denna imitation är. Min pojkvän hävdar dock att dessa är väldigt olika då han brukade äta bacon då han inte var vegetarian för två år sen. Själv har jag varit vegetarian i femton år, och under de första åtta åren av mitt liv då jag åt animaliska produkter så ingick inte rött kött i den listan. Men jag tycker att vegetarisk bacon är helt okej. Det är däremot väldigt svårt att komma på lämpliga rätter att använda denna köttersättning i. Men nyligen har jag kommit på en pastasås som är krämig och väldigt mild. Detta är en utmärkt sås att ha just den vegetariska varianten av bacon i. Givetvis kan man som allätare ha i vanligt bacon om man vill.

Detta är en otroligt snabb och enkel rätt att förbereda. Därför är inlägget väldigt bildfattigt. Men mina regelbundna läsare märker säkert att jag drar ner på bilder rent generellt. Detta beror på att jag känner att det blir för mycket att bläddra igenom då jag blickar tillbaka över inläggen. Det känns bättre att ha med det väsentliga bara. Men om det gamla önskas, så kan jag ändra på saken för jag fotograferar fortfarande lika mycket.

Ingredienser:

  • Vegetarisk bacon
  • Champinjoner
  • Vätskeblandning (mjölk, matlagningsgrädde och vatten)
  • Grönsaksbuljong
  • Malen muskotnöt
  • Vitlökspulver eller en krossad vitlöksklyfta

Börja med att steka bacon och skivade champinjoner i en stekpanna på medelhög värme. Om du har färsk vitlök så ska den stekas samtidigt.

DSC_0023

När allt verkar genomstekt och champinjonerna fått färg ska vätskan tillsättas. Mängden mjölk, vatten och grädde varieras beroende på hur krämig såsen ska bli. Mer grädde gör det krämigare medan mjölk gör det mildare och vatten späder ut det hela. Blanda även i resten av ingredienserna och rör om. Se till så att buljongtärningen löses upp.

DSC_0024

Låt såsen puttra en stund tills den får den konsistensen som önskas. Häll sedan över såsen på valfri kokt pasta och servera genast. Vi brukar ha den med gnocchi. Hoppas det blir gott!

DSC_0026

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *