Desserter, Recept

Jordgubbscheesecakeglass

Glass kan vara simpelt, men även lite lyxigt. Idag har jag ett lite mer elegant glassrecept som smakar cheesecake. Namnet på själva glassen kan verka lite onormalt, men sammansatta ord på svenska måste följa regeln som utesluter mellanrum. Detta är en cheesecakeglass som är smaksatt med jordgubbssylt, och därför heter den jordgubbscheesecakeglass. Säg det tio gånger i rad!

Denna glass innehåller färskost som ger den typiska cheesecake smaken. Men den är ändå väldigt glassig då den innehåller grädde. Sylten ger den en lite fruktig smak. Man kan garnera med digestivekex för den ultimata cheesecakesmaken. Observera att detta inte är fryst cheesecake då denna har en krämig glasskonsistens medan fryst cheesecake faktiskt är mer isig och har egenskaper som liknar glasstårta lite mer. Hur som helst, detta är mitt recept på jordgubbscheesecakeglass.

Ingredienser:

  • 200 g färskost (ett paket Philadelphiaost)
  • 1 dl socker
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 msk jordgubbssylt
  • Krossade digestivekex

Börja med att vispa ihop färskosten och sockret till en mjuk kräm. Lätta varianter av färskosten fungerar också. Det kan ta ett tag att vispa eftersom osten kan vara lite hård då den varit tätpackad i sin förpackning.

DSC_0001

När du har en kräm i bunken ska mjölk och grädde tillsättas. Vispa ihop det hela till en jämn smet. Se till så att osten löses upp och att det inte finns några klumpar i smeten.

DSC_0002

Kör hela smeten i en glassmaskin. När glassen börjar få sin form, häll i tre matskedar jordgubbssylt. Glassen ska ha en väldigt ljus rosa ton, nästan melerad. De små bitarna i glassen är bitar av jordgubbar från sylten.

DSC_0004

När glassen fått sin konsistens är det bara att frysa den i ett par timmar före servering.

Avslutningsvis kan glassen garneras med lite krossade digestivekex för att få den ultimata cheesecakesmaken. Det blir som pricken över i:et!

DSC_0007

Hoppas ni tycker om denna lite lyxigare glass!

DSC_0008

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *