Mat, Recept

Krämig paprikagryta

Häromdagen hade min klasskamrat Johanna med sig en intressant kycklingrätt. Den luktade och såg väldigt god ut, så hon gav mig några detaljer och jag sprang till närmaste butik så fort jag kunde för att införskaffa ingredienser. Nu har jag provat att göra något liknande, vegetariskt såklart, och jag tycker att det blev riktigt gott. Det är nog inte exakt likadant som hennes variant, men någorlunda likt. Det är en krämig paprikagryta som man kan ha quornbitar i istället för kyckling, men det senare går bra också för de som äter fågel.

Ingredienser:

  • 300 g quornbitar
  • ½ stor paprika
  • 17 cm av en purjolök
  • 4 – 5 champinjoner
  • Lätt creme fraiche paprika
  • Lätt creme fraiche naturell
  • ½ tsk dragon
  • 1 krm svartpeppar

Stek quornbitarna i lite matfett i en stor stekpanna tills de får färg och blir genomvarma. Under tiden de steks ska paprikan och champinjonerna skäras upp i mindre bitar. Purjolöken ska skivas.

DSC_0001

När quornbitarna är färdigstekta ska champinjonerna, paprikan och purjolöken i. Sänk värmen och sätt ett lock på stekpannan så att allt värms extra mycket utan att brännas. Rör om då och då.

DSC_0002

Grönsakerna bör vara färdiga då champinjonbitarna fått färg. Det är då creme fraiche ska i, båda två sorterna. Blanda även i dragon och svartpeppar för en frisk fransk smak. Det kan verka som rätt mycket creme fraiche, men detta recept avser minst 4 portioner. Vill man så kan man ha lite mindre av varje bytta creme fraiche och ha i lite vatten istället, men då blir grytan tunnare. Syftet med denna rätt är ändå att vara krämig.

DSC_0003

Låt rätten stå på svag värme. När det börjar puttra så är det bara att servera med ris. Förvara resterande portioner i kylskåp om du ska äta mer av rätten inom tre dagar, annars frys. Hoppas ni gillar det!

DSC_0004

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *