Mat, Recept

Pinjenötssallad

Här kommer ett recept på något som aldrig dykt upp på sidan förrän nu – sallad! Att ha lite sallad till sidan av maten är rätt vanligt. Det är något som jag brukar göra rätt ofta, även om det inte syns på mina bilder. Det kan bero på att jag oftast tar sallad från en skål medan jag äter, eller när jag satt mig ner vid matbordet. När jag fotograferar mina rätter brukar jag göra det precis när jag serverat och därför syns ingen sallad. Sen vill jag inte heller att något på mina foton ska distrahera läsaren från poängen med receptet. Men här är en sallad som jag brukar göra ibland. Den är tyvärr lite dyr då den innehåller pinjenötter, men den är värd varenda öre för det är en av de nyttigaste och hälsosammaste sallader som finns. Det är en sallad som är sprängfylld med vitaminer och proteiner.

Ingredienser:

  • Ruccola
  • Halverade cocktailtomater
  • Avokado i bitar
  • Pinjenötter
  • Olivolja
  • Citronjuice
  • Svartpeppar
  • Persillade

Det här är inte så svårt att göra. Blanda alla huvudingredienser, d.v.s. avokado, ruccola, tomat och pinjenötter i en stor serveringsskål. Ringla över lite olivolja men inte för mycket. Häll en skvätt citronjuice i salladen och lite krydda. Rör om försiktigt så att tomathalvorna inte går sönder.

DSC_0003 (2)

Servera till sidan av en huvudrätt. Salladen passar bra till det mesta. Det går även bra att ställa in den i kylen i max tre dagar, men då finns risken att avokadon blir lite brun på ytan (men det är inget fel på den). Hoppas ni ger denna en sallad en chans trots kostnaden, för den är väldigt god och fräsch!

DSC_0002 (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *