Desserter, Recept

Choconutpinne

Nu har gräddglass varit rätt aktuellt här, men ibland är vanlig isglass rätt härligt också. Under kallare säsonger tycker jag att mer mustiga smaker är lämpliga då de söta fruktiga varianterna är för somriga. Så dagens recept blir choklad- och kokosglasspinne, choconutpinne med andra ord. Detta är en väldigt aromatisk glass som har choklad – alldeles utmärkt för kalla dagar, och kokos – eftersom man tänker på varmare tider då man fryser. Den uttrycker vinterkänslor rätt bra. Tyvärr har jag inga fina glassformar, och därför är jag inte helt nöjd med bilderna i detta inlägg. Men jag ville ändå dela med mig av receptet innan det blir för sent!

Ingredienser:

  • 1 burk kokosmjölk
  • 3/4 dl sirap
  • 2 msk kakao

Kortare ingredienslista har nog aldrig skrivits av mig förrän nu. Blanda alla ingredienser i en bunke. Vispa ordentligt eftersom kakaon annars kan bilda klumpar.

DSC_0001

När smeten är jämn och len är det bara att fylla några glassformar. På bild syns de formarna jag har som är från IKEA. Smeten gav betydligt mer än vad formarna kunde hålla, så jag hällde resten i iskubsformar.

DSC_0002

Låt stå i frysen i minst fem timmar så att glassen stelnar ordentligt. Om du använder iskuber, ta ut dem efter två timmar och stick tandpetare i varje kub för att få miniglassar.

Tänk på att under frysningen så kan det hända att kakaon sjunker lite, vilket leder till att toppen av glassen kan få en starkare smak av choklad (lite bittrare). Det brukar dock inte vara ett problem om man använder fet kokosmjölk. Jag föredrar lätta varianter av det mesta och fick därför en aning mer aromatisk topp på mina glassar. Men jag gillar dem när de är så, och jag hoppas ni gör det också – oavsett vilken kokosmjölk ni väljer!

DSC_0014

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *