Figurer, Recensioner, Samlarprylar

Louise Françoise Le Blanc de La Vallière

Nu när det varit så mycket mat här på sistone känns det rimligt att ha några inlägg tillägnade mina samlarobjekt. Idag handlar det om en av mina äldre figurer. Det är Louise från serien Zero no Tsukaima. Hon är nog den animekaraktär med längst namn av alla i min lista.

DSC_0013

Hon har en väldigt dynamisk pose. Ser man henne så tror man att det blåser i närheten då hennes mantel fladdrar åt alla håll, även hennes hår. Tittar man på hennes ansikte så kan det hända att hon ser lite sur ut, men det är ju så hon ska vara. Louise brukar vara rätt sötsur av sig, eller som det heter på japanska – “tsundere”.

DSC_0015

Figuren kommer med en löstagbar mantel. Vill man så kan man visa upp henne utan den. Personligen anser jag att manteln gör mycket av figuren till vad den är så jag har valt att ha kvar den. Tyvärr får man då en liten stödpelare för att hålla upp manteln också. Den ser inte så fin ut på bild, men figuren i helhet förlorar inget på det. För mig är stödverktygen aldrig ett problem då jag vill ha karaktären, men ur ett fotografiskt perspektiv kan det vara ett litet minus.

DSC_0014

I händerna har Louise en trollstav och en formelbok. Staven är inte så märkvärdig men boken är rätt häftig. Den innehåller skrift som är skriven i det språket som talas i Louises värld. Det är en figur gjord av Kotobukiya trots allt så man kan förvänta sig ett öga för detaljer. Trots detta så är figuren inte så välgjord. Den är i och för sig väldigt gammal då är från 2009. Bra figurer såg ut såhär då, i alla fall de Kotobukiya gjorde. De är dock mycket bättre idag och jag köper rätt mycket av dem nuförtiden.

Skillnaden mellan Kotobukiya och t.ex. Alter (som jag anser vara bäst) är att de har olika kvalitet på deras plaster, färger och smådetaljer. Alter brukar ha förseningar på deras figurer för de vill få dem perfekta. Dessutom är de duktiga på att skugga medan Kotobukiya ibland struntar i det helt och hållet. Annars är Kotobukiya ett pålitligt märke som säljer figurer till bra priser. Deras serie ARTFX-J innehåller några av de snyggaste figurerna som skapats, men de är dyra också. Detta är dock inte en sådan, utan Louise är en vanlig figur.

Så vad tycker jag? Jo, det är lite svårt att säga. Det finns andra Louise-figurer av bättre kvalitet. Vill man däremot ha den som har häftigast pose och verkligen stämmer överens med hennes attityd så är detta den bästa. Jag köpte den för att jag tycker om Louise väldigt mycket och ville ha en figur som verkligen avbildar hennes personlighet och därför valde jag denna. Tänker du som jag gör är denna ett måste. Hon är dock otroligt svår att få tag i eftersom hon är så gammal. Jag köpte henne second hand (i nyskick), och det är nog det enda sättet idag, tyvärr. Turligt nog brukar hon inte vara så dyr när hon väl finns i lagret så vill du ha en Louise så är detta en acceptabel figur. Även om hon inte är så välgjord som hon skulle kunna vara så är figuren i helhet ganska charmig. Den är snygg men kunde varit snyggare helt enkelt.

DSC_0016

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *