Mat, Recensioner

ICA – Vego Panini

Igår tog jag den alldeles för dyra bussen till Grand Samarkand för jag behövde lösa ett problem jag hade stött på med Lagerhaus. På vägen ut tog jag en omväg igenom ICA Maxi för jag behövde ändå handla. Hittade rätt mycket intressant vegetarisk mat där som jag inte sett förr så jag passade på att plocka på så mycket av de olika sakerna som min käraste orkade bära. Visst är jag snäll? Sarkasm åsido, igår provade vi en av produkterna vi köpte. Det var en vegetarisk panini av ICAs egna märke.

DSC_0001

Enligt paketet är dessa handgjorda. Om det är sant eller inte kan jag inte säga, men de vi köpte var inte lika raka i alla fall. En annan sak som paketet påstår är att dessa är vegetariska. Då jag vet att pesto och mozzarella inte brukar vara vegetariska lusläste jag ingredienslistan ändå (endast Ö&B säljer vegetarisk pesto, och Arla är de enda som har vegetarisk mozzarella). Dessa är helt vegetariska då ostprodukterna är gjorda av ystenzym istället för löpe. Så de klarade ju min vegokoll i alla fall!

Själva uppvärmningen av paninin är rätt enkel. Man tar hela förpackningen som den är och ställer in den i en mikro. Det tog tre minuter för oss till skillnad från vad paketet påstår, men det beror på att vår mikro är lite mesig. Sen drar man upp den gula fliken vid kanten och tar ut sin panini.

DSC_0002

Jag tycker paninin var väldigt smidig. Den är enkel att värma, samt enkel att äta. Man behöver inte ens en tallrik. Jag hade en enbart för att få en bild av innehållet. Angående smaken så är jag inte lika nöjd. Brödet var helt felfritt. Blev faktiskt förvånad över hur gott det var. Trodde att det skulle bli lite segt då mikro inte är bästa sätt att värma upp bröd på. Men det smakade rätt färskt och fräscht. Innehållet däremot var det som blev lite mindre bra.

För det första så känns det som att man bara tagit allt man tycker är italienskt och vegetariskt och slängt ihop i en smörgås. Det känns inte genuint på något sätt. Det blir lite kaka på kaka helt enkelt. Det andra var att det kändes väldigt fattigt. Pesto och mozzarella är ju ostar som blir lite såsiga då de är varma. Så det man kände av mest var tomat. Hade varit lite godare med fler ingredienser som har mer textur. T.ex. spenat hade varit lysande.

Men uppfatta mig inte fel. Paninin är faktiskt helt okej, fungerar som en snabb måltid eller ett mellanmål. Fast om man vill ha en italiensk känsla eller en näringsrik kick så är detta inte rätt väg att gå. Dessutom är den lite väl dyr med tanke på vilket märke det är och att den kunde ha innehållit mer.

Jag ska inte säga att jag aldrig kommer köpa denna panini igen, för jag lär nog göra det någon dag trots allt för det var ändå en helt okej måltidslösning. Men det lär inte hända på ett tag. Så man kan i princip säga att detta känns mer som en sista-minuten-lösning. För den som vill prova något roligt och har bråttom är det utmärkt. Men för den som gillar det mer hälsosamma och finare i livet så är det inte värt pengarna. Jag lär dock ändra mig om ICA uppgraderar den lite, gärna med spenat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *