Desserter, Recept

Mangosherbet

Nu när jag gjort så många olika gräddglassar tänkte jag att det kanske vore lämpligt med något hälsosammare alternativ. Och ja, jag gör mycket glass, men det brukar stå i frysen i flera veckor. Hur som helst, jag ville inte ge mig på en sorbet för de är så vanliga i butiker. Så det fick bli en sherbet. För er som inte vet så är en sherbet ungefär som sorbet fast den innehåller mjölk. Det är en glass gjord på väldigt låga fetthalter. Den är inte nyttigare än sorbet, men definitivt ett smalt alternativ om man vill undvika grädde. Då mango är en favoritfrukt hemma hos mig fick det bli mangosherbet.

Ingredienser:

  • 2 ½ dl mjölk
  • 1 dl socker
  • 1 paket fryst mango (tinad) eller 1 burk konserverad mango eller kött från 2 mangofrukter
  • Saften från ½ citron
  • Eventuellt lite gul karamellfärg

Vispa ihop mjölk och socker i en bunke. Se till så att sockret löses upp.

DSC_0004

Mosa mangon i en bunke med t.ex. en potatisstöt. Vill man ha en mer slät glass utan småbitar så kan man mosa frukten i en mixer.

DSC_0005

Häll i den mosade mangon i smeten. Tillsätt även saften från en halv citron. Om man vill ha en riktigt gul glass kan man hälla i någon droppe gul karamellfärg också, och ja, den gula färgen är vegetarisk.

DSC_0006

Kör smeten i en glassmaskin eller använd manuell frysning med omrörning varje halvtimme i tre timmar. Häll sedan upp glassen i en form och ställ in i frysen. Låt den stå där i minst två timmar före servering. Sen är det bara att skopa upp och servera.

DSC_0011

Denna glass blir faktiskt riktigt god med maränger till, eller lite bär. Jag gillar kombinationen av krispiga maränger och krämig glass.

DSC_0013

Hoppas ni gillar denna tropiskt fruktiga glass! Ett tips för en ännu smalare glass är att byta ut sockret mot ½ dl honung. Det är bara att prova sig fram!

DSC_0014

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *