Mat, Recensioner

ICA – Vegetariska dumplings

Om det finns något jag alltid velat prova så är det dumplings. Och gissa vad? Jag hittade för första gången ett paket vegetariska dumplings. Det är ICAs egna märke som kan finnas i frysdisken. Jag lusläste ingredienslistan utifall de skulle missa något, men det hade de inte. Dessa är alltså helt utmärkta för vegetarianer. Det är 16 dumplings per förpackning. De är även generösa och skickar med två små påsar med sås till. Såsen är någon slags sojasås.

DSC_0001

Själva förpackningen är rätt snygg tycker jag. Den är stilren och försöker inte överdriva med någon slags kulturell design. Det tilltalade mig väldigt mycket.

Instruktionerna är också väldigt klara och tydliga. Man lägger knytena i en stekpanna med non-stick yta. Det ska vara en matsked olja och 1 deciliter vatten i pannan också. Sen är det bara att steka på medelvärme under lock tills vattnet avdunstat helt.

DSC_0002

Vi valde att servera våra dumplings med ris och ångkokt broccoli. Jag fuskade lite och ångkokade såspåsen i samma sil också för att spara energi. Så det var rätt smidigt att fixa till denna måltiden.

DSC_0003

Själva smaken på våra dumplings var väldigt trevliga. Jag har tyvärr inget att jämföra dem med, men jag kan säga att jag tyckte om dem väldigt mycket. Grönsakernas smak märktes markant och det var inga smaker som överröstade någon annan. Knytenas yttre var väldigt mjukt samtidigt som det var krispigt vilket var riktigt gott. Det enda som var lite mindre bra var att såsen smakade lite syrligt. Jag är inte så förtjust i smaken sur, så jag lär nog ta mindre sås eller ingen alls nästa gång jag steker dessa dumplings. Och ja, det kommer definitivt bli en nästa gång för dessa dumplings var goda och smidiga. Så en stjärna till ICA för en sån trevlig rätt för oss vegetarianer (och andra som uppskattar grönt och gott). Jag blir ännu gladare om priset sänks lite, alternativt mängden dumplings ökar i förpackningen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *