Desserter, Recept

Enkel chokladglass

Det finns väldigt många typer av chokladglass. I och med det så har jag valt att kalla detta för en “enkel” variant då det finns mycket finare och lyxigare sådana som lär dyka upp på min sida senare i framtiden. Men den enkla varianten är i princip den man kan köpa i storpack i de flesta livsmedelsbutikerna. Den är billig, enkel och snabb. Man behöver inte många ingredienser, och den smakar såklart choklad. Personligen tycker jag den är lite tråkig att äta utan något så jag rekommenderar att man har något gott till som t.ex. frukt eller bär, eller varför inte en glasskula av en annan smak? Men det betyder inte att denna glass inte är god, för det är den.

Ingredienser:

  • 3/4 dl kakao
  • 1 dl socker
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde

Rör ihop socker och kakao i en liten bunke. Se till så att sockret nästan inte syns.

DSC_0015

Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ihop till en jämn smet.

DSC_0016

Kör därefter smeten i en glassmaskin tills den fått korrekt konsistens. Därefter är det bara att ställa in den i frysen i minst två timmar före servering. Saknar man glassmaskin ska man ställa in den i frysen men ta ut en gång varje halvtimme de första två timmarna för att röra om med en gaffel.

Servera gärna med frukt och strössel. Hoppas ni gillar det!

DSC_0028

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *