Mat, Recept

Krämig linsgryta

Det har varit rätt mycket linser hos mig på sistone, men det beror på att vi alltid har det hemma. Linser är så otroligt flexibelt och billigt så man kan nog inte riktigt tröttna på det. Dagens recept blir en linsgryta som liknar en indisk daal rätt mycket men skiljer sig lite för denna är mer västerländsk. För att hitta daalreceptet så är det bara att kika på min receptsamling. Men detta är som sagt en annan linsgryta. Detta är en krämig sådan sprängfylld med alla vitaminer en behöver på en dag. Så en portion av denna rätt och en kvart spenderad utomhus per dag ger dig allt du behöver (förutom möjligtvis fysikaliska behov). Nu cirkulerar ju den stora oron om arsenik i ris, men som tur är så funkar denna gryta till annat. Jag tycker att det smakar bäst till ris, men det går bra med bröd eller potatis också.

Ingredienser:

  • 1 dl röda linser
  • 1 hackad gul lök eller 1 msk lökpulver
  • 4 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljong
  • 4 kulor spenat
  • 1 riven morot
  • 1 dl mjölk
  • 1 krm garam masala
  • 1 tsk gurkmeja

Detta kommer bli ett bildfattigt inlägg då det bara finns ett enda foto. Men jag tycker det blir bäst så då detta är en otroligt enkel rätt.

Man kokar upp linserna, löken och buljongen i vattnet helt enkelt. När linserna börjar bli klara så ska de övriga ingredienserna i. Behövs så ska givetvis mer vatten tillsättas. Sen är det bara att röra om då och då. När rätten har fått en krämig konsistens är den klar.

Servera med vad du vill! Hoppas ni gillar denna lena och uppiggande gryta!

DSC_0004

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *