Desserter, Tips

We Love Food – Macarons

Nu införs en ny kategori på denna sida. Den heter “tips” och kommer innehålla lite allt möjligt som jag vill tipsa om. Den är snarlik mina recensioner men mer användbara. Det kommer finnas saker såsom vart man kan köpa vissa produkter, men även grejer som kan underlätta ens vardag.

Dagens tips är till alla som letar efter macarons i Växjö. I mindre städer är det väldigt svårt att hitta väldigt specifika bakverk. Man kan ringa till vissa konditorier och be dem baka macarons åt en på beställning men det blir rätt dyrt då. Och att göra macarons är väldigt jobbigt. Man brukar baka rätt många och sen håller de inte länge så de måste konsumeras snabbt vilket är rätt ohälsosamt då dessa innehåller en förfärlig mängd socker. Recept på macarons finns i min receptsamling för de som vill ge sig på detta bakverk ändå.

Så vad ska man göra om man ändå vill äta dessa läckra godbitar? Ta sig till Grand Samarkand såklart! Det relativt nya stället “We Love Food” har väldigt spännande saker på sina diskar. De har fräscha och nyttiga rätter på ena sidan och bakverk på andra. Bland bakverken finns macarons. De kostar endast 10 kr styck vilket är väldigt lite för macarons då de brukar kosta minst 20 kr styck.

DSC_0009

Givetvis är de inte lika goda som de man köper på konditori eller gör själv. Men de är fortfarande underbara. Det enda som är lite tråkigt med dessa är att de är en aning torra men det får man leva med då de stått vid en glasdisk. Men jag rekommenderar verkligen dem. Brukar alltid köpa med mig några macarons från dem när jag shoppar på Grand Samarkand. Hallonvarianten är min favorit men kaffevarianten är lika ljuvlig den med. Min käraste föredrar choklad och pistage så vi får alltid en salig blandning med oss. Så har du vägarna förbi och känner dig sugen så är det ett prisvärt ställe att köpa macarons på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *