Desserter, Recept

Fågelbon

Idag är det påskdagen. I Sverige firar man oftast religiösa helgdagar dagen före, alltså påskafton. Men då vi har en britt i hushållet blir det alltid på dagen då man faktiskt ska fira. Vi är båda rätt så långt ifrån någon form av religiös tro, i alla fall enligt de fem världsreligionerna. Men vi båda är uppvuxna i två familjer som faktiskt har religiösa bakgrunder. Därför har traditionerna och många värderingar följt med. Så idag blev det lite påsk för oss. Vi lagar inget särskilt, men det blir lite godis i alla fall. Jag tänkte dela med mig av ett klassiskt recept som är rätt vanligt i Storbritannien just under påsk. Och det är fågelbon! Det låter kanske inte så gott när man hör titeln, men läs receptet så kanske ni inser varför dessa är så populära.

Ingredienser:

  • Blockchoklad
  • Corn flakes eller vetekuddar
  • Godisägg av någon form

Smält blockchokladen. Vattenbad är enklast, men mikrovågsugn fungerar också.

DSC_0007

Blanda corn flakes eller vetekuddar med den smälta chokladen. Används vetekuddar ska de helst krossas först.

DSC_0008

Fyll några muffinsformar med chokladblandningen. Ställ sedan in dem i kylskåpet så att de stelnar lite.

DSC_0009

När de stelnat lite, placera några godisägg i varje bo. Det finns väldigt många olika alternativ. Vi valde chokladägg som jag lindade lite sockerpasta runt.

DSC_0012

Tänk på att vissa godisägg, t.ex. Anthon Bergs är riktigt hårda. Om man kyler ner dem så kan tänderna få en chock när man biter i bona senare. Det bästa är att placera äggen i bona före servering.

DSC_0013

Hoppas ni gillar denna roliga dessert. Den är alldeles perfekt för påsken. Glad påsk till er alla!

DSC_0015

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *