Mat, Recensioner

Findus – Italienska ricottabiffar

Min pappa älskar ricottabiffar. Han har länge tjatat på mig eftersom jag inte hade provat dem. De brukade komma som en färdigrätt med pasta till. Jag var inte så förtjust i kombinationen de hade i och med att det var en sås till i paketet som inte verkade god. Men nu har Findus, som gör färdigrätten med ricottabiffar, börjat sälja dessa biffar enskilda i storpack för de som endast vill ha biffarna. Jag passade på att köpa en påse för att se vad min pappa är så tokig i.

DSC_0001

Ricotta är en fårost som är väldigt mjuk. Så tycker man inte om sådant så kommer man inte gilla dessa biffar kan jag säga. Hur som helst, tillagningen är väldigt enkel. Man häller upp biffarna i en form och ställer dem i ugnen en stund. Sen är de klara. Det går givetvis att värma upp dem i mikrovågsugn men då får man inte den krispiga ytan.

DSC_0002

Vi serverade dessa till pestopasta med smak av dill (ICA har en vegetarisk dillpesto). Jag tyckte biffarna var goda, men inte så goda som pappa påstod att de var. De är lite väl dyra men det är nog alla Findus produkter då de är ett lite lyxigare märke. Jag kommer köpa biffarna igen om de är billiga någon dag. Jag känner inget behov av att äta dem igen inom en snar framtid. Det är mest en sån där produkt som är kul att äta då och då om möjligheten finns.

DSC_0003

Biffarna är som sagt gjorda av fårost, vilket ricotta är, så de är väldigt mjuka. Det är som att äta en slags krämig boll täckt i ströbröd. De var väldigt fräscha och spännande, men inget man måste prova. De lämnade inte något speciellt intryck heller. De var rätt banala i längden men definitivt goda. Som sagt, jag lär inte köpa dem igen om inte de är på rea någon vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *