Desserter, Recept

Skogsbärsglass

Idag tänkte jag dela med mig av ett glassrecept. Denna glassmak är min favorit bland alla de jag gjort hittills i vår glassmaskin. Det är en smarrig skogsbärsglass som inte bara smakar bra utan även ser läcker ut. Det är lila glass som passar alla årstider. Den är fruktig och len; passar bra till rätter man kan ha glass till som t.ex. våfflor och pannkakor. Jag kan inte riktigt förklara varför jag tycker om denna smak så mycket. Den är helt enkelt en sån där grej som man får prova själv för att inse. Men denna juvel går definitivt hem hos de flesta som gillar svenska bär.

Ingredienser:

  • 225 g skogsbär (1 paket frysta bär)
  • 1 dl socker
  • ½ tsk vaniljessens
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 2 ½ dl mjölk

Börja med att mixa ihop bären till en puré. Har man färska bär så går det rätt fort. Jag använde mig utav ett helt paket frysta hallon och blåbär så de fick ju tina en stund.

DSC_0001

Sila purén så att man slipper kärnor. Det kan verka trögt i silen då purén blir rätt tjock. Ta en matsked och cirkla runt med den i silen tills allt sållats.

DSC_0002

Häll i socker i den silade purén och vispa ihop det till en mörkt röd/lila vätska som liknar blåbärssoppa. Vill man så kan man smaka av medan man sockrar eftersom det inte behöver vara så värst sött. Alltså behövs inte hela sockermängden. Man kan även byta ut en stor mängd av sockret mot honung. Vill man utesluta socker helt kan man ha 3 – 5 dadlar (ta ut kärnorna först) tillsammans med bären i mixern för naturlig sötma.

DSC_0003

Häll i resten av ingredienserna och vispa ihop till en slät smet. Den ska bli en vacker lila färg som påminner om syrener.

DSC_0004

Kör smeten i en glassmaskin. Denna blandning tar rätt lång tid i maskinen. För oss tog det lite över en halvtimme. Sen är det bara att frysa in i några timmar, minst två före servering. Därefter är det bara att servera.

DSC_0009

Jag tycker denna glass passar väldigt bra i strut. Dessutom är kokosflingor ett utmärkt toppingval till det hela.

DSC_0011

Detta är inte min favoritglass, men det är den bästa jag gjort hittills. Jag har inte gett mig på min favoritsmak än som råkar vara bananglass. Men jag kommer till det. Hoppas ni älskar denna glass minst lika mycket som jag gör!

DSC_0013

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *