Figurer, Recensioner, Samlarprylar

Yamada Aoi

Komedi är en riktig höjdargenre för mig. Jag älskar att skratta och har därför alltid en komediserie att se på varje animesäsong. En av mina favoriter bland alla komedier är serien WORKING!! som även går under namnet Wagnaria på engelska. Det är en serie där man som åskådare får följa ett gäng märkvärdiga individer då de jobbar på en familjerestaurang. Givetvis har alla karaktärer någon konstig egenskap som får dem att sticka ut. Två av tjejerna i serien blev rätt populära och har fått ett flertal figurer. Jag har faktiskt två av varje, men jag har bara tänkt skriva om de bättre varianterna som skapats av Alter. De mindre bra varianterna är prisfigurer, sådana man kan vinna i arkadhallar. De är billiga figurer som är av mindre bra kvalitet och billigare plast. De är fortfarande fina men de är inget att skryta med så att säga.

Min favoritkaraktär ur serien är Yamada Aoi och jag har tänkt skriva lite om hennes figur idag, den som Alter gjort. Den andra jag har är Popura som är suddig i bilden nedanför. Tänker skriva om henne senare.

DSC_0007

Yamada är min favorit just för att hon är så omotiverad. Hennes ovilja att arbeta men ändå bo gratis är en av de roligaste aspekterna i serien. Hon är dålig på sitt jobb, är självisk och väldigt apatisk. Hennes figur visar verkligen allt det där för man ser hur hon håller på att spilla vatten på brickan medan servetterna trillar ner. Menyerna är också på väg att slinka ur mapparna.

DSC_0012

I och med att detta är en figur från Alter så är kvalitén i toppklass. Man kan till och med dra ut menyerna och läsa dem. De har lagt ner väldigt mycket tid på detaljer på en så pass simpel design. Jag tycker det är väldigt omtänksamt gjort av dem då hon är den populäraste karaktären ur serien. Alter hade lätt kunnat göra en slarvigare variant och fått lika mycket betalt men de gav fansen vad de förtjänade. Och inte nog med det – hon kommer med en alternativ hårstil också, men jag valde att ha det långa håret. Hon har ändå bara uppsatt hår i ett enda avsnitt (den andra frisyren är en tofs).

DSC_0013

Även om denna figur är välgjord och fylld med kärlek till de som gillar karaktären så är inte detta en populär samlarpryl, tyvärr (serien är inte populär nog). När hon väl dyker upp second hand fast i nyskick så brukar hon inte kosta mer än 300 kr vilket är väldigt billigt för en Alter figur då de brukar ligga på minst 750 kr när de kommer ut. Så om du gillar Yamada så är hon ett billigt kap. Och hon är värd varenda öre för hon är en sån fantastisk karaktär!

DSC_0011

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *