Mat, Recept

Halloumiris

Dagens inlägg handlar om en väldigt speciell rätt. Det är halloumiris vilket kanske inte är det vanligaste sättet att äta halloumi på. Men det är ändå något som tillagas här då och då eftersom det är en mild rätt som gör gott för själen då en inte mår så bra. Jag tycker detta är lämpligt då man är sjuk, men även då man känner för lite mildare rätter. Jag kan inte äta särskilt stark mat och när jag väl gör det så krånglar magen. Det hände mig nyligen så jag gjorde lite halloumiris till middag. Det hjälpte verkligen! Halloumiris är en mild med ändå smakfylld upplevelse som inte retar upp någons mage. Det är dessutom väldigt enkelt att laga. Man kan hälla upp det i en stor mugg och bara sitta vid soffan och äta det.

Ingredienser:

  • Halloumi
  • Ärtor, paprika och majs (finns som fryst mix)
  • Buljong
  • Ris
  • Chilipulver
  • Ingefära (färsk eller malen)
  • Dragon
  • Sojasås

Stek halloumi och grönsaker i en stekpanna. Koka även upp ris i buljongvatten samtidigt.

DSC_0001

När halloumin börjar bli klar, stäng av värmen och vänta på riset. När riset är klart och har absorberat det mesta av vattnet, häll över det i stekpannan och släng i resten av ingredienserna. Det står inga mått i och med att man får krydda som man vill.

DSC_0002

Sen är det bara att servera! Hoppas ni uppskattar denna rätt. Den passar även vanliga dagar då man mår bra för den är väldigt god!

DSC_0005

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *