Figurer, Recensioner, Samlarprylar

Sebastian Michaelis

Ni kanske minns inlägget om min Ciel figur? Här kommer inlägget om hans trogne betjänt Sebastian Michaelis. Precis som hans herre är han en ARTFX-J figur av Kotobukiya. Han har därför en väldigt speciell bas att stå på och är riktad mot västerländska fans. Sebastian sitter inte på någon häst, men det ska nog inte en butler direkt göra heller. Han står däremot på ett schackrutigt golv som matchar hästen (schackpjäsen) Ciel sitter på. På detta golv finns två svarta tavelramar som har väldigt detaljrika mönster samt vackra vita rosor.

DSC_0004

Detaljerna på ramarna är väldigt behagliga att titta på samt imponerande. När Kotobukiya sänkte kvaliteten på Ciel efter att folk bokat honom hade jag inga höga förhoppningar inför Sebastian men där hade jag fel. Sebastian blev till och med bättre än förväntat. De som skulpterade honom kanske visste att de skulle få arga fans om de misslyckades med den mest populära karaktären ur serien? Vad vet jag! Men det är som sagt en större och en mindre ram som fästs bakom Sebastian. Då figuren är väldigt färglös så är de gröna detaljerna som tillhör rosorna det enda färgkomplement figuren har.

DSC_0005

Brist på färg är dock inget problem för mig då själva atmosfären i serien är väldigt mörk. Jag är totalt förälskad i denna figur ändå, och då är Sebastian inte ens min favoritkaraktär i serien. Min favorit är Grell som jag beställt. Han kommer i höst!

Sebastians ansikte är väldigt mystiskt, precis som karaktären ska vara. Han gestikulerar typiskt för karaktären samtidigt som han håller upp en bricka. Om det finns något man kan klaga på om figuren så är det nog brickan. Denna silvertallrik saknar fäste och glider av väldigt lätt. Ska man placera den på honom som den är så bör man placera den efter man ställt ut Sebastian själv för annars kan man tappa brickan och då går blommorna på den lätt sönder. Jag har vit häftmassa för små detaljer till figurer som inte syns och har därför fäst min bricka. Häftmassa är bra så länge det är den vita (den turkosa kan sabotera) då den inte förstör färgen på figuren.

DSC_0003

I helhet är jag otroligt nöjd. Jag förväntade mig inte så värst mycket och Sebastian är inte direkt en väldigt detaljerad karaktär. Han är ju en betjänt och ska därför inte sticka ut så värst mycket men Kotobukiya levererade rejält genom att göra en så simpel person så detaljerad genom subtila karaktäristiska drag. Så detta är verkligen en figur som tränger in i alla fans hjärtan. Den är gjord med kärlek och omtanke.

DSC_0002

Sebastians platta lämnar utrymme åt Ciel så att man kan placera dem tillsammans vilket jag gjort för att spara plats.

DSC_0007

Tillsammans blir denna dynamiska duo en av de vackraste samlarserierna jag har. Man kan inte låta bli att titta på dem. De är så svarta och färglösa men utstrålar så mycket känsla.

DSC_0008

Om man jämför Ciel med Sebastian så skulle jag säga att materialmässigt så är Ciel bättre gjord. Han har stabilare delar och är mer stadig. Det som han brister i är detalj då Kotobukiya drog ner på hans ansiktsdrag. Sebastian däremot är tvärtom. Han har utseendet helt korrekt men han verkar vara mer ömtålig. Fracken han har på sig är väldigt mjuk och man bör därför greppa honom om benen när man lyfter honom. Dessutom fäster han inte jättebra på sin platta, men det är inte ett konstruktionsfel utan ett sätt för samlaren att rotera honom på plattan. Man kan alltså vrida honom åt alla håll.

DSC_0014

Så ja, vad ska man säga. Detta är min andra ARTFX-J serie av figurer. Den första kom från Shingeki no Kyojin. Jag tycker att denna är betydligt vackrare att titta på men den första serien var ändå bättre gjord. Men det är en enorm skillnad i popularitet mellan båda serierna så det är inte så konstigt. Fast detta betyder inte att jag älskar den ena mer än den andra. Jag gillar Kuroshitsuji mer då det är en av mina favorit mangaserier; en top 5 garanterat. Så jag fullkomligt älskar dessa figurer och tror att vilket annat fan som helst skulle hålla med mig. Även om man inte gillar serien så tror jag att man som samlare måste medge att dessa figurer är två skönheter. Den viktorianska känslan de besitter är svår att finna i dagens figurer.

DSC_0017

Notera att blommorna runt figuren tillhör mina hårband och inte figuren. De användes som rekvisita för att få en mer intressant bild. I höst kommer jag ta annorlunda bilder på Grell och Undertaker då de två fått ett separat tema som ändå går hand i hand med Sebastian och Ciel. Se fram emot det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *