Desserter, Recept

Chokladdoppade jordgubbar

Vissa desserter anses vara lyxiga trots deras enkelhet. En av dessa saker är fondue. Det kanske beror på att det är franskt och allt som kommer därifrån har av kulturella skäl blivit mer elegant med åren. Men det kan även bero på att sakerna man har i fondue anses vara dyra råvaror. Fondue är oftast något som doppats i ost eller choklad. Men det behöver såklart inte vara dyrt. Så här kommer mitt recept på hur man fixar en lyxig men billig dessert (beroende på vilket märke man väljer). Detta är ett väldigt enkelt recept som de flesta kan göra. Mitt recept blir mer av instruktioner än något annat, och det handlar om chokladdoppade jordgubbar. Dessa gjordes inte som traditionell fondue då man använder en speciell gryta, men de smakar likadant!

Ingredienser:

  • Vit choklad
  • Mjölkchoklad eller mörk choklad
  • Färska tvättade och torkade jordgubbar

Skölj jordgubbar och torka därefter av dem. Det är viktigt att de inte är blöta. Det är svårt att undvika viss fukt men det ska vara så lite som möjligt. Därefter är det bara att smälta den chokladen man vill ha som bas som ska täcka det mesta av jordgubben. Vattenbad rekommenderas!

DSC_0007

När chokladen smält, doppa jordgubbarna i den. Ifall det kommer i lite fukt, vilket det gör efter en stund, så är det bra att använda en sked och klicka på choklad på frukten eftersom det blir omöjligt att doppa vid det här laget (smält choklad som kommit i kontakt med vatten klumpar sig). Placera de doppade jordgubbarna på en tallrik som klätts i aluminiumfolie. De bör torka rätt snabbt.

DSC_0008

Medan de torkar, smält den andra chokladen som bör vara av annan färg. Återigen, använd vattenbad.

DSC_0009

När chokladen smält, ta en sked och skopa upp lite choklad. Ringla sedan över chokladen över jordgubbarna och skapa fina mönster.

DSC_0010

Ställ därefter in jordgubbarna i kylskåpet så chokladen stelnar helt och hållet och blir mattare till ytan. Sen är det bara att njuta!

DSC_0014

Hoppas era blir finare än mina då jag tappade tålamodet mot slutet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *